Pogledajte: Sleaford Mods - Shortcummings

 

Engleski duo, Sleaford Mods (Jason Williamson i Andrew Fearn) najavili su početkom prošlog meseca novi album, Spare Ribs, i tom prilikom podelili video za prvi singl "Mork N Mindy". 

Sada su podelili video za pesmu "Shortcummings".  Naslov se odnosi na Dominica Cummingsa, bivšeg glavnog savetnika premijera Velike Britanije Borisa Johnsona. Cummings je vodio referendumsku kampanju za Brexit 2016. godine , ali je ove godine upao u nevolju kada je prekršio pravila o zaključavanju zbog pandemije virusa COVID-19. Video je režirao Ian Tatham.

Frontmen Jason Williamson izjavio je za medije: „Tekst pesme za„ Shortcummings “napisao sam krajem 2019. godine nakon što me je iznerviralo pojačano prisustvo . Arogancija privilegiranih uglavnom dovodi do kratkog, kratkog, kratkog, kratkog, kratkog svršavanja u trenutnoj središnjoj pozornici po cenu neispričane ljudske bede i eksploatacije javnog novca. U slučaju Cummingsa, on tačno zna šta je izgubio kada je izašao pred ulazna vrata br. 10. Izgledalo je inscenirano, ili s obzirom na ono što sumnjam da je njegov osećaj intelektualne superiornosti, možda još jedno pokazivanje bizarnog prkosa. Ali nema prkosa kad dolazite iz privilegovanih krugova, već samo dvoboja. Otmjeni hrčci idu jedni na druge. To je tako jebeno zamorno, dok koegzistiramo, mi i elita. Tvrđava kontrole je prejaka i zaista se sada ne može poreći da u ideji pobune u ovoj modernoj pljački dnevnog svetla postoji nemoć. "

Spare Ribs trebala bi izaći 15. januara 2021. na etiketi Rough Trade.  Na albumu gostuju Billy Nomates. i  Amy Taylor iz australijskog punk benda Amyl and The Sniffers.

Naslov Spare Ribs nadahnut je pandemijom, kako Williamson objašnjava u saopštenju za javnost: „ideja o količini ljudi koji su umrli od prvog vala koronavirusa; ljudski životi su uvek potrošni za elite ... U stalnom smo stanju da budemo rezervna rebra. " Još u maju bend je objavio retrospektivu koja se proteže na celu karijeru, All That Glue. Pre toga, njihov posljednji album bio je Eton Alive iz 2019. godine.

Preporuka

share