Pogledajte: Saint Etienne - Magpie Eyes

Popularni britanski indie-pop trio Saint Etienne objavili su novi album "Home Counties" za izdavačku kuću Heavenly i podelili singl, pesmu "Heather".

Album je producirao Shawn Lee, uz podršku Augustusa (Kero Kero Bonito), Carwyn Ellis (Colorama, Edwyn Colins), Robin Bennett (The Dreaming Spires), Richard X (Girls On Top / Black Melody), i Gerard Johnson (Denim, Yes). Album je snimljen u centralnom Londonu, i članovi benda dolazili su u studio svaki dan tokom šest nedelja.

Izjava za medije opisuje, kao glavnu temu albuma, reputaciju oblasti u kojoj su članovi benda odrasli i odnos sa ostalim delovima Engleske. Home Counties je naziv za oblasti u južnom delu Engleske i u blizini Londona.

Sada imate prilike da pogledate video za pesmu "Magpie Eyes", koji je režirao Tash Tung, i u kome uglavnom vidimo tinejdžere iz engleskih predgrađa, kao i glumce koji glume članove benda u mladosti.

Paul Wiggs je izjavio: "Video je snimljen u Stivenejdžu, u kraju koji je nekda svojom arhitekturom predstavljaju utopiju predgrađa. Tash Tung je imao ideju o našim mlađim verzijama i kako bi oni provodili tipičan dan u jednom takvom okruženju."

Tash Tung je izjavio: "Bilo mi je veoma zabavno da radim sa Saint Etienne, bend uz čiju sam muziku odrastao. Bilo je odlično iskustvo raditi sa malom ekipom i imati mnogo kreativne slobode, mogućnosti da koristim filmsku fotografiju i snimam docu-portret dece iz kraja. Moj omiljeni deo je kada sam izabrao moju prijateljicu Eve Mahoney da glumi Saru i trenutak kada sam saznao da je njen ujak, fantastični Joe Dilworth, bio fotograf benda."

Preporuka

share
share