Pogledajte: Sad13 - Ruby Wand

Sad13, solo projekat Sadie Dupuis iz benda Speedy Ortiz, najavila je jula meseca novi album, Haunted Painting i tom prilikom podelila video za pesmu "Ghost (of a Good Time)".  Sa očekivanog albuma podelila je još i  "Oops…!" i "Hysterical". Haunted Painting izlazi 25. septembra putem Wax Nine.

Sada je podelila video za pesmu "Ruby Wand'.

Dupuis je izjavila za medije: „Rubin je moj "birhtstone",  on ublažuje negativnu emocionalnu energiju i pomaže samosvijesti. Tako bi ‘Ruby Wand’ bio instrument koji će dočarati te promene. Pesma govori o radu na rasplamsavanju OCD-a nakon komplikovane tuge - traženju kontrole kroz male rituale, dobre i loše. Tekstualno je doslovnije od većine mojih pesama, a muzika odražava taj narativ. Sintisajzeri su proračunati, ali i fantastični, dok se gitare i bubnjevi u teškom haosu. Mogla bih i priznati da je 'Ruby Wand' oružje iz Star Ocean-a, jednog od mojih najdražih RPG-ova. "

Haunted Painting je drugi album Sad13 , naslednik LP-ja Slugger iz 2016. godine. Album je snimljen u studiju Tiny Telephone u San Franciscu i New Monkey Studio u Van Nuysu u Kaliforniji, studiju koji je 2000. godine sagradio Elliott Smith, nedugo pre smrti. Album je napravljen isključivo sa ženama,  miks je radila Sarah Tudzin (Weyes BloodIlluminati Hotties), inženjere zvuka su Erin Tonkon (David BowieEsperanza Spalding) i Maryam Qudus (Thao & The Get Down Stay Downmxmtoon) i master je radila Emily Lazar (BeckDolly Parton).

Na albumu su gostovali Roberta Lange iz Helada Negra, Satomi Matsuzaki (Deerhoof), Merrill Garbus (tUnE-yArD) i Rick Maguire (Pile) . Zoë Brecher svira bubnjeve tokom albuma. 

Dupuis je izjavila o albumu: „Radila sam na Haunted Painting tokom cele 2019. godine, pišući, aranžirajući i snimajući od kuće, a zatim sam završila pjesme u studijima širom zemlje u toku Speedy Ortiz turneje. Album je maksimalistički i više odgovara meni i mom ukusu nego bilo šta što sam do sada radila "

 

 

 

Preporuka

share

share