Pogledajte prvi trejler za film o J.R.R.Tolkienu

Fox Searchlight i Cherin Entertainment zakazali su 10.maj kao dan premijere biografkse drame Tolkien.

Film režira Dome Karukoski, dok su u glavnim ulogama Nicholas Hoult kao J.R.R. Tolkien, poznati pisac i profesor iza koga su kniževna dela "Gospodar Prstenova" i "Hobit".

Lily Collins je u ulozi njegove supruge i muze Edith Bratt, njegova najveća ljuba je ujedno i glavna inspiracija za lik vilovnjačke princeze u romanu "Gospodar Prstenova".

Pripreme sa ovaj film krenule su još 2013.godine, ali je produkcija filma krenula tek četiri godine kasnije, 2017. Scenario za film napisali su David Gleeson i Stephen Beresford, i obuhvatiće rani period njegovog života, u trenutka kada sklapa prijateljstva sa raznim umetnicima i nalazi inspiraciju u druženju sa njima, ako i rađanje ideje za svet Srednje Zemlje, opisan u njegovim romanima.

Tolkien je rođen 1892.godine, a preminuo je 1973,godine u 81.godini. Nije doživeo premijeru provg animiranog filma "Lord of the Rings" Ralpha Bakshia, zasnovanog na istoimenom romanu. Tolkien je pisac, pesnik, filolog i univerzitetski profesor, ali ipak najpoznatiji je  po avanturama Froda, Bilba, Gandlafa i ostalih heroja Družine prstena i Srednje Zemlje.

Preporuka