Pogledajte: Parquet Courts - Wide Awake

Parquet Courts su najavili novi album "Wide Awake!" i već podelili prvi singl "Almost Had to Start a Fight / In and Out of Patience". "Wide Awake!" producirao je Danger Mouse i izlazi 18. maja za etiketu Rough Trade.

Bend je sada podelio video za naslovnu numeru sa ovog albuma, koji je režirao Brother Willis, i u kome vidimo bend tokom Mardi Gras karnevala u Nju Orlinsu.

Willis je izjavio "Bio sam veoma zaintrigiran idejom benda da provedu nekoliko dana u Nju Orlinsu, tokom Mardi Gras karnevala. Možda je trebalo da dva puta razmislim o tome, ali smo svi mi stekli nova iskustva tokom ovog snimanja."

"Nikada nećete pogoditi šta će se sledeće desiti" izjavio ja Austin Brown, gitarsta, i jedan od pevača benda "Nastaviće se..."

"Wide Awake!" je peti album benda i naslednik albuma "Human Performance" iz 2016.godine. Danger Mouse (Brian Burton) je fan benda i on ih je kontatkirao sa predlogom za saradnju.

Frontman Andrew Savage izjavio je da je u procesu pisanja pesama, sa kolegom Austin Browneom,  bio protiv balada, poput onih sa prethodnog albuma i da je želeo da izađe iz sigurne zone: "Trebala mi je forma u kojoj bih mogao da izrazim emocije poput zadovoljstva, besa i šašavosti," i naveo da su na njega uticali bendovi poput Youth of TodayGorilla Biscuits i Black Flag, "Muzika ovih bendova stvara u meni želju da zaigram, i to je ono što želim da ljudi dobiju iz naše ploče."

Brown je takođe izjavio "U kulturnoj eri punoj mržnje, sa idejama ljubavi i strasti, mi smo opozicija toj ideji i nihilizmu koji je prati."

Preporuka

Paterson
share

share