Pogledajte: Novi kratki film Davida Lyncha "Ant Head"

"Kratki video u kome se pojavljuju moji prijatelji mravi zajedno s sirom, itd." je kako režiser David Lynch opisuje svoj najnoviji film, kratak film koji može delovati uznemirujuće pojedinim gledaocima. Gotovo mirna slika glave sira (ili sira koji liči na ljudsku glavu), Ant Head prikazuje vojsku mrava koja proždire laktozne ostatke.

Film počinje pulsirajućom mrljom, koja je izvan fokusa, i koja se pretvara u zlokobnu figuru, koja se na kraju otkriva kao glava sira u kojoj su izbušene tri rupe da podsećaju na dva oka i usta. Odatle gledamo - i slušamo jednu i po pesmu sa albuma Thought Gang, saradnje Lynch-a i kompozitora Angela Badalamentija - dok mnoštvo mrava rastura figuru od mocarele.

Nakon osam i po minuta, zajedno sa pozadinom električnih strujnih vodova, koji kao da su iz industrijske Philadelphije, prelazimo na prikaz negativa, koji samo pomaže da se koncept glave sira predstavi kao ljudska lobanja koja truli. Koristeći insekte i statičan kadar, Lynch je podsetio publiku na svoje prethodne radove Six Men Getting Sick i Blue Velvet. Film je imao premijeru na njegovom eventu Festival of Disruption, a sada je objavljen i online.