Pogledajte: Mogwai - Ritchie Sacramento

Mogwai su krajem oktobra prošle godine najavili izlazak svog desetog studijskog albuma As The Love Continues, za 19. februar 2021. na etiketi Rock Action Records. Tom prilikom su podelili pesmu "Dry Fantasy".

Sada su podelili video za drugi singl albuma "Ritchie Sacramento". Pesma sadrži vokal, što nije čest slučaj s pesmama Mogwai-a, a delomično je inspirisana pokojnim Davidom Bermanom (Silver Jews, Purple Mountains). Sam Wiehl je režirao video.

 U saopštenju za medije Stuart Braithwaite je izjavio: "Naslov" Ritchie Sacramento "nastao je zbog nesporazuma koji je jedan naš prijatelj imao o tome kako reći Ryuchi Sakamoto. Tekstovi pesama inspirisani su pričom koju je Bob Nastanovich podelio o svom prijatelju i kolegi iz benda Davidu Bermanu koji je vikao 'Rise Crystal Spear' dok je bacao lopatu na sportski automobil. Pesma je posvećena svim prijateljima muzičarima koje smo izgubili prethodnih godina. "

Album je snimljen početkom ove godine s producentom Daveom Fridmannom, a na njemu učestvuju Atticus Ross ("Midnight Flit") i Colin Stetson ("Pat Stains"). As The Love Continues, stići će 25 godina nakon objavljivanja debitantskog singla benda 'Tuner' / 'Lower'.

As The Love Continues prvobitno je trebalo  snimiti u Americi, ali pandemija je dovela do preseljenja u Worcestershire dok je  producenta Davea Fridmanna bio odvojen okeanom, ali je sve jedno bio pristuan poput orvelovskog ugnjetača. Pandemija je dovela do novih rutina, a takođe im je donela malo više vremena.

Budući da album zasad nije moguće svirati uživo, Stuart Braithwaite se nada  da će vas muzika odvesti na neko drugačije mesto od onoga na kojem se nalazite, "osim ako niste stvarno na nekom neverovatnom mestu ali zašto onda slušate čudnu muziku poput ove?"

As The Love Continues je naslednik albuma Every Country's Sun iz 2017.godine.