Pogledajte: Metz - Blind Youth Industrial Park

Kanadski bend METZ krajem jula su najavili novi album, Atlas Vending, i tom prilikom podelili video za novi singl, "A Boat town In". Atlas Vending njihov je četvrti album, a očekuje se 9. oktobra preko Sub Pop-a. Video je režirao Tony Wolsk.

 

Sada su podelili video za pesmu  "Blind Youth Industrial Park".  Dylan Pharazyn režirao je video koji je sniman u Queenstownu, na Novom Zelandu.

Pharazyn je izjavio za medije: „Počeo sam razmišljati o osećaju rata ili samurajskim filmovima, lepim, ali mračnim i nasilnim ... ali onda mi je pala na pamet ideja da napravim jedinstveniji svet ... počeo sam razmišljati o futurističkom okruženju - neobičnog i sličnog snu, sa pričom smeštenom na dalekoj planeti gde postoje futuristička tehnologija i neka vrsta vanzemaljske magije ... poput futurističke basne. Svidela mi se ideja o heroini Ayeth u ovoj nomadskoj šetnji epskim krajolikom ... Voleo sam njenu snagu i njeno prijateljstvo sa ranjenim pratiocem, nečim zaista ljudskim i ranjivim ... Želeo sam tu emotivnu toplinu koja se suprotstavlja hladnim vojničkim slikama. ”

Na Atlas VendingMETZ pokrivaju teme poput „očinstva, rušenja socijalne anksioznosti, zavisnosti, izolacije, paranoje izazvane medijima i nemirne težnje da sve ostave iza sebe“, navodi se u saopštenju za štampu koje je takođe tvrdilo da je cilj benda stvoriti najpre "Strpljiv i iskren album."

Album je koproducirao Ben Greenberg, a Seth Manchester je bio inženjer i uradio miks. Edkins je takođe izjavio: "Promena je neizbežna ako budete imali sreće. Naš je cilj ostati u protoku, rasti na prirodan i postupan način. Uvek smo bili oprezni da ne preteramo ili ne intelektualiziramo muziku koju volimo, ali isto tako nismo zadovoljni dok ne učinimo nešto što nas gura napred. "