Pogledajte: Lower Dens - I Drive

Lower Dens koje predvodi Jana Hunter, najavili su prošlog meseca novi album The Competition i tom prilikom  podelili video za prvi singl "Young Republicans". The Competition izlazi 6.septembra za Ribbon Music.

Sada imaju video za pesmu "I Drive", koji je režirao Jason Nocito, koreografiju je radila radila Valeda Roehla i plesači Stephannie Henriquez i Steven Jeltsch.

Hunter je izjavila "Kao i mnoge queer i trans osobe, i ja sam naučila da se porodica često nije ona koja je sa vama povezana krvnim putem. Čak i sa rođacima moramo da radimo na porodičnim vezama i poverenju. Pesma je o ostavljanju iza sebe sve veze sa ljudima koji vas ne vole ili ne brinu o vama, i posvetite se ljudima kojima je stalo do vas. To je veoma jako osećanje koje vas gura napred."

The Competition je naslednik albuma Escape From Evil iz 2015.godine. Hunter je izjavila "Razne stvari koje su oblikovale moj život na gore ili bolje, dolaze od moje porodice i komeptitivne kulture života. Bila sam divlja i bilo je puno bola tokom detinjstva, život je bio prilično sumoran i pop pesme su bile odličan beg u mentalni prostor gde lepota, magija i ljubav su moguće. Želela sam da pišem pesme koje imaju potencijala da to stvaraju."