Pogledajte: Loma - Relay Runner

Loma, bend koji čine pevač benda Shearwater Jonathan Meiburg i dva člana Cross RecordEmily Cross i Dan Duszynski, najavili su debi album istog imena kao i bend, i podelili video za prvi singl i pesmu koja zatvara album "Black Willow". "Loma" izlazi 16. februara za izdavačku kuću Sub Pop.

Cross je o ovom video spotu izjavio: "Ova pesma je tranzicija iz jednog stanja u drugo...tačnije iz osećanja sputanosti i zatvorenosti u osećanje slobode i oslobađanja. Ova pesma je o stalnom porivu sticanja takvog stanja. Mislim da je "relay" beskrajna serija verzija nas samih od kojih je svaka sledeća bliža cilju. Nakon toga, želeo bih da izrazim neobuzdano zadovoljstvo ' za to što sam živ, što mogu da se kreće, što sam uspeo sebi da napravim igralište poput onih za pse, od stvari koje sam kupio u lokalnoj prodavnici".

Sada su podelili još jednu pesmu "Relay Runner" o kojoj je Meiburg izjavio: "Ova pesma je najsrećnija nezgoda na albumu. Primetili smo da kada povežemo tremolo pedalu na pogrešan način, ona dobije smešnu, štucavu petlju, a onda smo komponovali celu pesmu oko toga. Na kraju tokom moksovanja izbrisali smo tu pelju, koja je od inspiracije počela da uništava pesmu. Postalo je jasno da je pesma o tome kako pobeći iz zatvorene sobe".

Meiburg je upoznao Cross Record kada su oni svirali kao predgrupa njegovom bendu Shearwater, tokom 2016. godine. "Nisam mogao da verujem kakav zvuk dolazi od samo dvoje ljudi" izjavio je Meiburg. "Bili su opčinjavajući... Zaljubio sam se u njihovu muziku i želeo sam da znam kako to rade."