Pogledajte: Loma - Elliptical Days

Loma su avgusta meseca najavili novi album „Don’t Shy Away“ i tom prilikom podelili novu pesmu, „Ocotillo“. Don’t Shy Away zakazan je za 23. oktobar za izdavačku kuću Sub Pop. Pesmu "Homing" producirao je Brian Eno.

Don’t Shy Away je naslednik istoimenog debitantskog albuma benda, objavljenog u februaru 2018. godine, takođe za Sub Pop. Album sadrži „Half Silences“, novu pesmu koju je bend podijelio u aprilu 2019. godine.

Krajem septembra podelili video spotove za dve nove pesme, naslovnu numeru “Don’t Shy Away” i “I Fix My Gaze”, a sada podelili video za pesmu "Elliptical Days".

 

Cross je izjavila: „‘Elliptical Days’ bila je jedna od onih pesama koju su Dan i Jonathan prilično dobro razradili dok sam je ja čula. Svidelo mi se kako zvuči drugačije od onoga što obično radimo zajedno, ali nekako je još uvijek bilo u našem carstvu - i aranžman za trube to mi je učinio zaista posebnim.

Meiburg dodaje: „Sesija sa trubama za "Don’t Shy Away" bio je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u stvaranju ploče. Jedne večeri dovezli su se u studio i svirali tri sata, a da prethodno nisu čuli nijednu pjesmu. Mislim da su otišli osećajući se pomalo zbunjeno o kakvoj se ploči radi, ali zaista su se dobro bavili tom temom. "

Duszynski takođe dodaje: „Počeo sam „Elliptical Days “kao skicu u Abletonu - vežbu za učenje softvera i kopanje po nekim sintetičkim zvukovima. Jonathan me čuo kako se petljam i ušao u kontrolnu sobu pitajući: „Možemo li ovo iskoristiti?“ Pesma je zaista oživjela kad su on i naša dobra prijateljica  Emily Lee počeli preslagati ​​delove klavira i kota - i kao i obično , naša saradnja nadišla je ono što je svako od nas mogao učiniti sam. "

Loma se sastoji od pevača benda Shearwater, Jonathana Meiburga, zajedno s Emily Cross (Cross Records) i Danom Duszynskim. Osim pesme „Homing“, bend je samostalno producirao album, snimajući ga u studiju Dandysounds u Dripping Stringsu u Teksasu.

Članovi benda radili su na različitim zasebnim projektima, ali delimično ih je podrška Brajana Ena ohrabrila da se ponovo okupe. Za "Homing" bend je poslao snimke pesme Enu i pustio ga da radi ono što je želeo.

Malo sam se brinula“, kaže Cross. "Šta ako nam se ne bude svidelo?" Eno nikada nije razgovarao s bendom, ali njegov miks pesme stigao je e-poštom kasno jedne noći.

Preporuka

share

share