Pogledajte: King Gizzard and The Lizard Wizard - The Lord of Lightning vs Balrog

Australijski psych rockeri King Gizzard and the Lizard Wizard već su najavili da će ove godine objaviti pet albuma, od koji su prvi "Flying Microtonal Banana", objavili u februaru za izdavačku kuću ATO. Sada su najavili drugi album "Murder of the Universe". Album je podeljen u tri poglavlja i bend je već podelio trinaestominutni video za treće poglavlje ovog albuma "Han-Tyumi and the Murder of the Universe."

Sada imate prilike da vidite četrnaestominutni video za još jedno poglavlje ovog albuma pod imenom "The Lord of Lightning vs Balrog". Video su režirali Jason Galea i Ben Jones, i u njemu vidimo bend kako svira usred šume tokom nekog čudnog rituala. 

Frontmen Stu Mackenzie o ovom albumu izjavio je: "Živimo u distropijskom periodu, koje je prilično strašno i to se reflektuje u našoj muzici. To je nemoguće izbeći. Neki naučnici previđaju da propast čovečanstva sigurno dolazi, bilo od strane veštačke inteligencije, ili rata ili virusa ili klimatskih promena. I pored toga ovo su fascinantna vremena. Ljudi su vizuelna stvorenja, vizielno je naš primarni instinkt, i ovo je veoma vizuelan album. Dok je ton definitivno apokaliptičan, ne mora neophodno da bude ogledalo trenutnog stanja čovečanstva."

Prošle godine bend je objavio veoma dobar album "Nonagon Infinity"