Pogledajte: IDLES - Car Crash

IDLES su septembra meseca najavili izdavanje svog četvrtog studijskog albuma, "CRAWLER", koji će izaći 12. novembra za izdavačku kuću Partisan. Tom prilikom su podelili video spot za vodeći singl albuma, "The Beachland Ballroom", nazvan po kultnom mestu u Clevelandu, Ohio.

Sada su podelili video za pesmu "Car Crash". Frontmen Joe Talbot izjavo je o pesmi: “To je užasan mamurluk – buđenje ujutro i prihvatanje udaraca, kao, šta jebote radim sa svojim životom?”

Gitarista Mark Bowen dodaje: „Želeli smo da bude što je moguće nasilnije da oslikamo taj događaj. Zaista sam želio da to bude ovaj zvučni udar. Prethodno smo snimili bubnjeve i stavili ih na vinil acetat. Kad god ponovo pustite acetat, jer je nešto poput tečnosti, svaki put se razgrađuje. Dotiče se stvari koje su prolazne i trenutne - čak i jedan udarac bubnja. To je kao sećanje, kada je trenutak prošao i kada se nosite sa posledicama iznova i iznova, a one se transformišu i menjaju u nešto drugo. To je jedan od prvih puta na pesmi IDLES-a gdje smo koristili odgovarajuće efekte na vokalu – to je bio Joe koji je prolazio kroz moju pedal board, tako da dobijete i jasnoću i degradaciju.”

Video, koji je montirao gitarista Lee Kiernan, sadrži snimke preuzete iz video umetničkog dela umetnika Matthewa Cusicka "File on Motor Transgression", 2001-2011, montažu više od 500 automobilskih nesreća preuzete iz različitih filmova. Cusick u saopštenju za javnost navodi: „To je mučan, simbiotski zaključak ovog dela. Sada ima ono što mu je oduvek nedostajalo...ubilački zvučni zapis.”

Preporuka

share