Pogledajte: Future Islands - Moonlight

Future Islands najavili su prošlog meseca novi album "As Long As You" i tom prilikom podelili video za pesmu, "Thrill". "As Long As You" izlazi 9. oktobra za izdavačku kuću 4AD

Sada su podelili video za pesmu "Moonlight". Will Mayer režirao je video u kojem glume Matthew Gray Gubler i Callie Hernandez.

Frontmen Samuel T. Herring izjavio je za medije: „‘ Moonlight ’je pesma o ljubavi u depresivnom stanju. Radi se o prepoznavanju rupa u sebi i prepoznavanju celine drugih. ‘Moonlight’ govori o prihvatanju jer je to ono što nam ljubav svima omogućava. Nisam mogao videti, imao sam oblak u rukama, ali ako bih vas pitao, da li biste rekli: ‘To je samo kiša, ništa više.’ ”

Na albumu "As Long As You" nalazi se i pesma  "For Sure", za koju je bend podelio video jula meseca i na kojoj je prateće vokale pevala Jenn Wasner iz Wye Oak i Flock of Dimes.  

Postavu benda čine Samuel T. Herring (vokal), John Gerrit Welmers (klavijature) i William Cashion (bas), a zvanično im se pridružio dugogodišnji bubnjar Michael Lowry (koji je takođe dao doprinos pisanju stihova).

Bend je koproducirao album s inženjerom Steveom Wrightom, snimajući ga u svom  Wrightway Studios u Baltimoreu.

Preporuka