Pogledajte: Fear of Men - Into Strangeness

 

Brajtonski bend, Fear of Men, vraćaju se nakon četiri godine novom pesmom  „Into Strangeness“, koju prati i video spot. To je prva nova muzika od albuma Fall Forever, objavljenog  2016. godine. Bend je sada naizgled dvojac, a na fotografiji za novinare pojavljuju se pjevačica Jessica Weiss i gitarista Daniel Falvey, ali bez spominjanja bubnjara Michaela Milesa

Weiss i Falvey osnovali su bend 2011. godine, tako da su se vratili svojoj originalnog postavi. Sva prodaja prve nedelje singla „Into Strangeness“ ide projektu Audre Lorde koji podržava LGBTQ + POC u New Yorku. Falvey je producirao "Into Strangeness." U saopštenju za javnost se kaže da na naslov pesme utiče kvantna teorija, što dovodi do mesta gde stvari propadaju i propadaju, ostavljajući samo ono bitno, ali i osećajući se prikladno tamo gdje smo se sada našli.

Napisano je pre pandemije, koja je zaustavila rad benda u studiju na njihovom trećem albumu. Bend je samostalno režirao video s Mikaelom Johanssonom, snimajući ga na svojim telefonima tokom karantina. U saopštenju za javnost navodi se da je "inspirisan britanskim čarobnjaštvom iz 16. stoljeća, neobičnim snovima i ženskom snagom."

Weiss je izjavila: „Prošle su čudne i izuzetno naporne četiri godine od kada smo posljednji put objavili muziku. Bilo je neodoljivo i bolno, nadam se da vodi do opipljivih pozitivnih promena. Suprotno tome, ovo vreme donelo mi je lično zaceljenje,  zatvorivši napokon vrata na elemente koji su u mom životu predugo toksični i naporni. Ova pesma je izraz, krik nezavisnosti. Kao što tekst pesme kaže," I 'spent a few years in tears, but now I'm steel". To je pesma o ulozi reči u konstruisanju sebe. Mi stvaramo sebe kao knjige, a ja sam spremna da ispričam drugačiju priču. "

Preporuka

share