Pogledajte: Everything Everything - Big Climb

 

Britanski art-rockeri Everything Everything objavili su u petak novi album Re-Animator za etiketu Infinity Industries / AWAL. Sada su podelili video za pesmu "Big Climb".

Everything Everything su sami režirali video za pesmu "Big Climb", na kojem se bend pojavljuje u odelima i sprdaju se sa korporativnom kulturom, a istovremeno daju neke političke izjave o šteti koju su klimatske promene već nanele.

Bend je kolektivno za medije izjavio o video spotu: „Počeli smo primećivati ​​veliku nerasploženost na mreži stanjem sveta koji će mladi ljudi naslediti. Bilo je nihilistično, ali savršeno razumljivo i u osnovi racionalno. Oni nasleđuju planetu koja se brzo zagreva sa malo radnih mesta i malo pristupačnog mesta za stanovanje, sve je to stvoreno od prethodnih generacija koje se i dalje ponašaju krajnje nepristojno. Stav je: ‘Sjebali smo sve, sad je to tvoj problem pa ga reši.’ Sramotno je što se oslanjamo na 15-godišnjake koji će voditi put. Želeli smo sve to satirizirati. "

Album je snimljen prošlog decembra u RAK studiju u Londonu s producentom Johnom Congletonom (St. VincentSharon Van Etten, David Byrne).

U saopštenju za javnost se ističe da je bend ovaj album želeo fokusirati na harmonije i melodije preko synth-a i programiranja. U smislu lirske tematike, album se bavi „zadivljenosti svetom uprkos političkom užasu; egzistencijalizmu i osećati se mladim dok ste na turneji; kao zlobna pretnja klimatskih promena. Sve stvari koje doprinose osećaju teskobe i brige. "

Frontmen Jonathan Higgs takođe se zainteresovao za teoriju dvodomnog uma, koja je delo psihologa Julian Jaynes. U saopštenju za štampu objasnio je teroiju: „Tvrdi se da su u ranoj evoluciji čoveka dvie strane mozga bile jedna pored druge, ali funkcionirale nezavisno. U suštini, jedna strana bi čula drugu kako šalje uputstva pomoću onesposobljenog glasa - stanje pred-svesti nalik zombiju. " Higgs dalje objašnjava: „Ova ideja o podeljenom ja očarala me. Jaynes ovo pripisuje poreklu bogova, ljudi su ovom glasu, koji se može čuti u glavi pripisivali status božanstva. Sve mi je ovo razbuktalo um i počeo sam razmišljati o načinima na koje bih to mogao učiniti centralnim konceptom. Stvarno me dirnulo. Dakle, širom čitavog zapisa postoji mnogo referenci na ovu teoriju - da imate razdvojen mozak, dva sebe, čuje glasove. "

U sastavu benda su još i Jeremy Pritchard (bas), Michael Spearman (bubnjevi) i Alex Robertshaw (gitara).

Preporuka

share