Pogledajte: Doves - Cathedrals of the Mind

Britanski trio Doves najavili su jula meseca novi album, The Universal Want, koji je njihov prvi u 11 godina. Do sada su podelili dve pesme sa albuma, "Carousels" i "Prisoners". The Universal Want  izlazi 11. septembra za izdavačku kuću IMPERIAL. 

Sada su podelili video za pesmu "Cathedrals of the Mind".  Doves navode uticaje muzike Talk Talk i David Bowie-a na pesmu, a takođe kažu da je Bowieva smrt bila početna inspiracija. Video je režirao David Kitson.

Jez Williams (gitaram, prateći vokalom i programiranje) izjavio je: „Pesma proizlazi iz jedne melodije, koja se razvila da evocira ovaj ekspanzivni interni monolog, ovaj neprestani jaz od misli. Podsvesno, kroz reči bačene protiv njega i prilagođene tome, došlo je do toga da vam nekiuvek pada na pamet. Slušatelj može formirati svoje vlastite ideje. Za mene je to bio gubitak Bowieja. "

Frontmen Jimi Goodwin rekao je ovo: "To je molitva zvucima. Još uvijek volimo produkciju i zvučne detalje. Album više nego ispunjava naša očekivanja i, jednom smo bili jednoglasni u spisku pesama. Spremni smo da pustimo celi svijet unutra, a zatim nežno zatvorimo vrata. Ostavit ćemo slušaoca da razrađuje šta smo pod tim mislili. "

Postava Doves čine Jimi Goodwin (vokal / bas), te braća Andy Williams (bubnjevi / vokal) i Jez Williams (gitare / programiranje / vokal). Grupa je koproducirala album sa Danom Austinom, a snimljen je u njihovom studiju Frank Bough Sound III u sjeverozapadnoj Engleskoj.

Preporuka

share