Pogledajte: Doves - Broken Eyes

Britanski trio Doves objavili su u petak, 11.septembra novi album, The Universal Want, koji je njihov prvi u 11 godina. Do sada su podelili tri pesme sa albuma, "Cathedrals of the Mind", "Carousels" i "Prisoners". The Universal Want  objavila je izdavačka kuća IMPERIAL.  Sada su podelili video za pesmu "Broken Eyes" u režiji Colin Read-a

Andy Williams iz benda, u izjavi za štampu rekao je sledeće o pesmi "Broken Eyes": "Nastala je usred entuzijazma da ponovo sviramo zajedno. Možete previše razmišljati i prekomplikovati stvari, ali ponekad trebate napraviti korak nazad i reći „to je srce pesme, upravo tamo.“ Ostatak The Universal Want postaje eklektičniji i omogućava da pesma bude tako upećatljiva kao „Broken Eyes“. "

Goodwin dodaje: „To je poput melodije Raya Daviesa. Naša verzija nečega sa The Village Green Preservation Society, ali ciklus od četiri akorda također seže do naših početaka i „Catch The Sun“. To je gorko-slatka pesma koja se povezuje s načinom na koji opažamo ljude, ali i sebe i svoje anksioznosti. ”

Postava Doves čine Jimi Goodwin (vokal / bas), te braća Andy Williams (bubnjevi / vokal) i Jez Williams (gitare / programiranje / vokal). Grupa je koproducirala album sa Danom Austinom, a snimljen je u njihovom studiju Frank Bough Sound III u sjeverozapadnoj Engleskoj.