Pogledajte: The Chemical Brothers - The Darkness That You Fear

The Chemical Brothers (Ed Simons i Tom Rowlands) podelili su video za novu pesmu, "The Darkness That You Fear". To je prvi novi singl ovog dvojca od njihovog albuma "No Geography"  iz 2019. godine.

Rowlands je izjavio za medije: „‘ The Darkness That You Fear ’je nadareno muzičko delo. Kada smo pronašli kombinaciju različitih glasova koji djeluju u skladu s protokom muzike, učinili smo da se osećamo optimistično - kao da je to nešto što želimo podeliti. "

Ruffmercy, reditelj iz Bristola (koji je radio sa Thomom Yorkeom, Run The Jewels i DJ Shadowom) snimio je video i izjavio je: „Kad sam prvi put čuo pesmu, odmah sam se povezao s temom i ukupnom pozitivnom vibracijom. Najavljena su nova vladina pravila popustanja zaključavanja i, u kombinaciji sa sunčanim vremenom, učinilo me je optimističnim o predstojećem letu. Takođe je pokrenuo snažan osećaj nostalgije zbog kojeg sam se vratio u potragu za vizuelnom inspiracijom iz vremena kada sam prvi put otkrio The Chemical Brothers sredinom 90-ih. Video kombinuje arhivske  snimke od sredine do kasnih 90-ih sa ručno oslikanim Super 8 filmskim teksturama i ručno nacrtanom animacijom. Volim koristiti boju za stvaranje haosa i izazivanje emocija, a ovo je bio savršen projekt za to. "

Hemijska braća ranije su bili na etiketi Astralwerks, ali ih je u izdavačku kuću Republic doveo izvršni direktor izdavačke kuće Glenn Mendlinger, koji je izjavio: "'The Darkness You Fear' označava povratak moćnih Chemical Brothers. Reč je o klasičnom opusu Chemical Brothers, koji je psihodeličan, bujan i pun optimizma. Tom i Ed još jednom dokazuju da su pioniri žanra s ovom poletnom pesmom koja je savršeno tempirana dok svet izlazi iz tame u svetlost i boje. "

Preporuka

share

share