Pogledajte: Chelsea Wolfe - Anhedonia

Chelsea Wolfe je nedavno podelila je novu pesmu pod nazivom "Anhedonia", na kojoj gostuje vokalom i gitarom koleginica Emma Ruth Rundle. Pesma je objavila etiketa Sargent Housea. Sada za ovu pesmu Wolfe je podelila i video u režiji umetnice Cressa-a Beer.

Beer u objavi za javnost objašnjava koncept koji stoji iza video spota: „Osnovna ideja videa potekla je od umetnika i zajedničkog prijatelja kojeg volimo Chelsea i ja - Jess Schnabel (Blood Milk Jewels​) - koja je stvorila„ leptira tuge“ nadahnutog pravim leptirima - moljcima, koji piju suze usnulih ptica. To je ideja koju već neko vreme želim animirati. Dakle, to je postalo okosnica projekta: životni ciklus leptira doslovno rođen od silne tuge. Odatle je video prerastao u odraz onoga što sam proživljavala za vrijeme karantina, dok sam se suočavala sa vlastitom tugom i duboko ukorenjenom traumom. Patim od PTSP-a koji me obavija poput crne praznine. Htela sam vizualno artikulirati kako se to oseća, kao i osećaje poput razdruživanja i usamljenosti; način na koji trauma može fizički promeniti vaše telo i mentalno preoblikovati svet oko vas. Ali ipak, leptir se može izboriti, može leteti, može pratiti svetlost; baš kao i uteha u poslednjem stihu pesme, i ja sam želila da pokažem da je izlečenje moguće. "

Wolfe je o stvaranju pesme izjavila za štampu: „Napisala sam„ Anhedonia“ nakon što sam to doživela tokom leta 2019. godine, a zatim sam pesmu ostavila i krenula dalje sa svojim akustičnim albumom a zatim i severnoameričkom turnejom. Kad je 2020. krenula pandemija virusa  COVID-19, moja evropska turneja je otkazana i morala sam leteti kući. Nervozna počela sam slušati svoje arhive nedovršenih pesama i neiskorištenih ideja. Kad sam ponovo čulo ‘Anhedonia’, pogodilo me koliko su tekstovi bili neobično relevantni za trenutno vreme. Već dugo sam želela raditi na pesmi sa Emmom, pa sam je snimila i poslala snimak. Dodala svoj prekrasni vokal i glavnu gitaru, a zatim ga je Ben [Chisholm] miksovao, dodajući svoj karakteristični zvučni pezaž kao tvrđavu oko pesme. Dok sam slušala konačnu verziju, napokon sam mogača osloboditi one emocije koje nisam mogala osetiti još 2019. Imala sam brige oko izdavanja pesme, ne želeći romantizirati stanje anhedonije (nemogućnost osećaja zadovoljstva ), ali također sam shvatila da bi moglo biti katarzično za druge koji se, kao i ja, bore da pevaju i plešu svoj put iz depresije. "

Rundle je dodala: "Bila sam dirnuta do suza kad mi je poslala" Anhedonia". Obožavam način na koji su gitare koje sam snimila uobličene u Benovom miksu. Čitava pesma kovitla se u dirljivom vrtlogu tužnog zvuka i još uvijek mi se jako ljulja u srcu čuvši to. "

Preporuka

share

share