Pogledajte: Car Seat Headrest - Martin

Car Seat Headrest, (Will Toledo i prateći bend) najavili su početkom meseca novi album, Making a Door Less Open, i tom prilikom su podelili prvi singl "Cool Me Down". Making a Door Less Open izlazi 1.maja za izdavačku kuću Matador. Sada su podelili lirski video za pesmu "Martin"

Prethodni album "Twin Fantasy" bend je objavio 2018.godine.Ovo je ponovo snimljeni i aranžirani album "Twin Fantasy" koji je Toledo sam snimio i objavio još 2011.godine. Njegov do sada poslednji album sa potpuno novim materjalom bio je "Teens of Denial" iz 2016.godine

Pored Toleda u bendu su još Anrew Katz (bubanj), Ethan Ives (gitara) i Seth Dalby (bas). Snimanje albuma Making a Door Less Open je bilo veoma specifičan proces, i saradnja između Car Seat Headrest i 1 Trait Danger, što je u stvari druga verzija benda koju čine bubnajr Andrew Katz i alternativna persona Toleda pod imeom "Trait" i bavi se elektronskom muzikom. Album je snimljen dva puta, prvo sa gitarama , basom i bubnjevima, a zatim samo sa sintetizovanim zvucima. U procesu miskovanja ta dva albuma su spojena u jedan.

Toledo je izjavio "Album je stvaran od januara 2015. do decembra 2019.godine. Želeo sam nešto drugačije od prethodnih albuma i imao sam problema da smislim kako da do toga dodjem. Shvatio sam to jer samo morao da promenim način na koji slušam muziku, na koji pišem stihove i komponujem. Manje sam slušao albuma a više pojedinačne pesme, koje su dolazile sa različitih strana i svakodnevno sam otkrivao nove za koje je izlgedalo da poseduju neku posebni energiju. Mislio sam ako snimim album sa takvim pesmama da će to biti dobra stvar. Andrew, Ethan, Seth i ja učli smo u studio i snimali ono što je bilo gotovo i improvizvali sa idejama koje još nisu bile završene. Svaka pesma je bila borba da ona pokaže priordne boje i bude transformisana u kompletno delo."