Pogledajte: The Black Keys - Going Down South

The Black Keys (Dan Auerbach i Patrick Carney) najavili su sredinom prošlog meseca novi album "Delta Kream" koji izlazi 14. maja putem Nonesucha. Sadržaće 11 obrada blues standarda iz države Mississippi, koji su uticali na odrastanje ovog dua. Tom prilikom su podelili su vodeći singl albuma, obradu "Crawling KingsnakeJohna Leea Hookera. 

Sada su podelili obradu pesme  "Going Down South" R.L. Burnsidea uz prateći video u režiji Ryana Nadzama.

Auerbach je izjavio za medije: „To je bio jedan od hitova R.L. Burnsidea! Malo smo odstupili od originala na našoj verziji s falsetom i udaraljkama, ali svidjelo nam se kako je to zvučalo u tom trenutku. Ovo je jedna od meni najdražih pesama na albumu. "

"Delta Kream", nazvan po čuvenoj fotografiji Williama Egglestona u Mississippiju, koja se nalazi na naslovnici, snimljen je u Auerbachovom studiju Easy Eye Sound u Nashvilleu, zajedno sa muzičarima Kennyem Brownom i Ericom Deatonom. Auerbach govori o albumu u saopštenju za štampu: „Ovim smo albumom počastili blues tradiciju Mississippi hill countryja koja je uticala na naš početak. Ove pesme su nam i danas važne kao i prvog dana kad smo Pat i ja počeli svirati. Bila je to vrlo inspirativna sesija Pat i ja, zajedno s Kennyem Brownom i Ericom Deatonom u krugu, svirajući ove pjesme. Osećao sam se tako prirodno. "

Carney dodaje: „Sesija je bila planirana samo nekoliko dana unapred i ništa nije uvežbano. Snimili smo celi album za desetak sati, tokom dva popodneva, na kraju turneje ‘Let’s Rock’. ”

Najnoviji album benda "Let’s Rock" izašao je 2019. godine na Easy Eye Sound / Nonesuch etiketi.