The The podelili video za pesmu "Cognitive Dissident"

The The će objaviti novi album "Ensoulment",  6. septembra preko Cineola/earMUSIC. Sada su podelili prvi singl  "Cognitive Dissident". Spot za pesmu režirao je Tim Pope, a u saradnji sa Vicki Bennett i Peter Knightom za VFX i projekcije. 

Osnovan od strane Matta Johnsona 1979. godine, The The su objavili pet studijskih albuma u više od četiri decenije. Iako će "Ensoulment" biti prvi studijski album benda koji je izdao u 25 godina, The The su objavlivali albume obrada, komponovali muziku za filmove, umetničke instalacije, podcast serije, dokumentarne filmove i razne publikacije knjiga.

U saopštenju za javnost o povratničkom albumu stoji: „Sam "Ensoulment" sadrži odjeke višestruke muzičke prošlosti The The-a, ali je reprezentativn za bend ovde i sada. Johnson se ne plaši da se pozabavi emocionalnom složenošću svojstvenom ljudskom stanju – intimnošću u doba otuđenja; demokratija u doba post-istine; carstvo i vazalstvo; i neumoljivi uspon veštačke inteligencije – ali album je jednako ispunjen nadom.”

Preporuka

share
share