Mogwai podelili pesmu "Party in The Dark"

Škotski bend Mogwai najavili su novi album "Every Country's Sun", koji izlazi 1. septembra za izdavačke kuće Rock Action i Temporary Residence. Bend je objavio i video za prvi singl Coolverine, a sada možete poslušati još jednu kompoziciju sa albuma "Party in the Dark" Njihov prethodni album "Rave Tapes" objavljen je 2014. godine.

Prošle godine bend je objavio i soundtrack pod imenom "Atomic", za dokumentarni film "Atomic: Living in Dread and Promise".

Takođe, prošle godine Mogwai je udružio snage sa Trent Reznorom i argentinskim kompozitorom filmske muzike Gustavom Santaollalaom sa kojim su komponovali muziku za dokumentarni film Leonarda Di Capria "Before the Flood" koji se bavi problemom klimatskih promena. Ceo film možete pogledati ovde

"Every Country's Sun" je prvi album bez John Cummings koji je napustio bend 2015.godine. Postava benda je sada u sledećem sastavu Stuart Braithwaite (gitara, vokal), Barry Burns (klavijature,kompjuter, gitara), Dominic Aitchison (bas), and Martin Bulloch (bubanj).

U mediskoj izjavi album je opisan kao "Ova muzika je kao školjka, zaštitni audio oklop, sačinjem od orgulja i disonantnih, distorziranih gitara koje se savijaju po ivicama, uvrtajući svet i stvarajući novu realnost u kojoj bi ste rado živeli".

Braitwhite je izjavio "Ono što se dešava u svetu i politički i socijalno utiče na vas. To je stalno u našim mislima, posebno u Americi. Mi smo već polako preboleli škotski referendum, a onda je došla Bowieva smrt, pa Brexit i na kraju Trump. Album je stvaran u veoma turbulentnom i napetom periodu i zato ovaj album zvuči pomalo kao štit od svega toga. Možda to samo ja tako vidim, jer bukvalno je stvaran za mene."

Preporuka

FatHipster crtice komedije TV serije
share

share