Mercury Rev najavili novi album

Mercury Rev najavili su novi album, "Born Horses", i podelili svoj prvi singl, “Patterns”. "Born Horses" bi trebao izaći 6. septembra preko Bella Uniona.

Za "Born Horses", osnovnoj postavi Mercury Rev-a koji čine Jonathan Donahue i Grasshopper pridružuju se Jesse Chandler (Midlake, koji je ranije surađivao s bendom) i austrijska klavijaturistica Marion Genser.

Poslednji album benda bio je "The Delta Sweete Revisited" iz 2019. Na tom albumu su u celosti obradili "country-rock operu" Bobbieja Gentryja iz 1968. "The Delta Sweete", svaki sa različitim gostujućim pevačem. Posljednji album Mercury Rev-a s originalnim materijalom, "The Light In You", izašao je 2015. preko Bella Uniona.

Grasshopper je rekao ovo o novom albumu u saopštenju za javnost: „Kada smo se Jonathan i ja prvi put sreli, jedna stvar oko koje smo se povezali bio je Blade Runner, i film Ridleyja Scotta i Vangelisov soundtrack: taj osjećaj prošlosti i budućnosti, opsedajuće noir raspoloženje i romansa budućnosti… "Born Horses" se uvlači u nešto od toga. Osvrćući se na detinjstvo, na melodije sa Brodveja, na usamljeni bluz, Chet Baker, "Sketches of Spain" Milesa Davisa, pesme koje su naši roditelji slušali, ali mi smo dali zaokret u budućnost. Mercury Rev je od početka bio na raskrsnici, između analognog i digitalnog, hi-fi i lo-fi u isto vreme. Bilo je kao Brecht ili Weill, riječi su sugerirale vizuale, a vizuale sugerirale raspoloženja. Takođe smo mnogo razmišljali o pustinji na ovom albumu i urbanoj pustinji.”

Donahue dodaje: „Od našeg početka sredinom 80-ih s Davidom Bakerom kroz snimanje "Born Horses" s novim stalnim članovima, Jessejem Chandlerom (pijanistom) i rođenom Austrijankom (klavijaturistom) Marion Genser, slavili smo ovo neizgovoreno poverenje u 'kipu koji je već unutar mermera' Nismo napravili "Born Horses" bacajući glinu na glinu; dozvolili smo Vremenu da otkrije šta je uvek bilo tu.”

Mercury Rev je osnovan 1989. u Buffalu, New York, i popularsnost je stekao albumima "Deserter’s Songs" iz 1998. i "All Is Dream" iz 2001.godine.

Born Horses:
1. Mood Swings
2. Ancient Love
3. Your Hammer, My Heart
4. Patterns
5. A Bird of No Address
6. Born Horses
7. Everything I Thought I Had Lost
8. There’s Always Been a Bird in Me

Preporuka

share
share