Matt Sweeney i Bonnie ‘Prince’ Billy podelili video za pesmu "Resist the Urge"

Matt Sweeney Bonnie 'Prince' Billy (Will Oldham) najavili su februara novi album "Superwolves", i tom prilikom podelili su video za pesmu "Hall of Death". "Superwolves" izlazi 30. aprila na etiketi Drag City (album će fizičko izdanje dobiti 18. juna). Sada su podelili video za pesmu "Resist the Urge" koji su režirali Atiba Jefferson i skateboarder Kevin “Spanky” Long, koji se i pojavljuje u video spotu.

Oldham je izjavio o video spotu: „Video Spankyja i Atibe je zakon. Trudimo se da se slušalac u muzičkom prostoru oseća ludo kod kuće. Atiba i Spanky učinili su da se osećamo kao da posedujemo deo sveta na rolerima. "

Jefferson detaljno govori o režiji spota: „Oduvek sam želio pogledati celi video sa samo jednim skejtborderom, a kad su me zamolili da radim na videu za ovu ploču, znao sam da je Kevin 'Spanky' Long savršen - njegov način izrezivanje, promjena veličine, premještanje i manipulacija fotografijama i videozapisima je neverovatno, ali također je i nevjerovatan na skejtu. Želeo sam da glumi, režira, montira, snima i radi sva umetnička dela! Bilo je ozbiljan zahtev, ali znam da će njegova ljubav prema Mattu i Willu zasijati. Ovaj video nastao je u pandemiji, tako da smo samo ja i on zajedno izlazili i snimali. Snimali smo oko LA-a 14 dana tokom 4 mjeseca. Bilo je sjajno toliko usko sarađivati ​​sa Spankyjevom vizijom, ali i dalje ga imati pred kamerom. Ova saradnja zajedničke režije bila je sjajna jer smo dvije različite generacije skateboardera, ali obe dolazimo iz perspektive profesionalaca.

Long dodaje: „Ovo je bio samo sjajan izgovor za snimanje skate videa s najboljim prijateljem za moj omiljeni bend. Ubacio sam visokokvalitetne snimke i super8 film u svoj iPhone, gdje sam mukotrpno rezao kadar po kadar, s relativno lo-fi digitalnim alatima, kako bih izveo stop-motion animaciju i digitalne elemente kolaža. To je, na kraju, bio jedini način da postignemo ovakav izgled za kojim smo tragali. A tkali smo se u slojevima mora i neba kako bismo ispunili veliku temu u „Resist the Urge.“ Ograničenja COVID-a učinila su stvari nezgodnima kako bi ubacili Matta i Willa u video, ali uživamo u ograničenjima. "