M83 je podelio video za novu pesmu "Temple of Sorrow"

M83 (aka Anthony Gonzalez) objaviće novi album DSVII 20. septembra za izdavačku kuću Mute Records. On je podijelio svoj prvi singl "Temple of Sorrow," u obliku videa za pesmu, koji je ujedno i prvi deo Extazusa, trodelnog kratkog filma inspirisanog muzikom DSVII, koji je režirao Bertrand Mandico (francuski eksperimentalni režiser). Druga dva dela biće objavljivana nakon ovog, na nedelju dana. Pogledajte "Temple of Sorrow" (aka Extazus Part 1) u nastavku. 

DSVII je nastavak ambijentalnog muzičkog albuma Digital Shades Vol. 1 iz 2007. godine, inspirisanog ranim video igrama, muzikom iz Sci-Fi/fantastičnih filmova iz 80ih i radovima Briana Enoa, Suzanne Ciani, Morta Garsona i Johna Carpentera. DSVII je snimljen korišćenjem samo analogne opreme u jesen 2017. i proleće 2018. Sastavljen je i u Gonzalezovom studiju u Los Angelesu i u Glendaleu, kalifornijskom studiju Justina Meldal-Johnsena (Nine Inch Nails, Beck).

Gonzalez je o albumu rekao sledeće: "Tokom leta 2017. proveo sam pet mjeseci u Cap d'Antibesu u Francuskoj. Uglavnom sam provodio vreme kupajući se u Sredozemnom moru, čitajući, gledajući filmove i igrajući video igre iz 80ih. Inspiracija iza ove ploče uglavnom je muzika iz video igara. Bilo je tako osvježavajuće ponovo igrati sve ove stare igre. U njima je nešto tako naivno i dirljivo. Jednostavno je i nesavršeno. A upravo je to ono što sam pokušao postići sa DSVII."

Preporuka

share

share