The Leftovers [2014]

The Leftovers [2014]
Warner Bros. Television
Režija: 
Peter Berg
Scenario: 
Damon Lindelof, Tom Perrotta
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
4.0
4
Ako je suditi prema prvoj sezoni HBO serijala, dobili smo još jednu krajnje patetičnu priču o beznadežnosti ljudske egzistencije. Realno, sam autorski tim je to i najavljivao. Damon Lindelof i Peter Berg jesu nekim delima u prošlosti iznenadili, ali su im krajnji dometi bili skromni, sažeti u samozadovoljštini beskrajnog improvizovanja već odavno potrošenih materijala (Lost, Friday Night Nights...).
 
The Leftovers nije ni postapokalipsa, ni distopija, niti nekakav SF, a opet nekako uspeva da bude sva 3 u jednom, i to u pežorativnom smislu... Ponovo imamo situaciju gde smo umesto mini-serijala od 3, 4 epizode, dobili nepotrebnih 10, bogami, podugačkih jednosatnih gnjavaža.
 
Ono što je posebno fascinatno da na delu imamo gomilu antipatičnih likova, koji nas ni na koji način ne kupuju, i iz epizodu u epizodu nas je sve manje briga za njihove sudbine. Niko se posebno ne ističe i iskače iz prosečnog kasta, možda samo Paterson Joseph, koji praktično reprizira svoju ulogu iz serije Peep Show, s tom razlikom što umesto rukovodioca propalog aktiva, u Ostacima glumi 'mesiju'.

Preporuka

share
share