J Mascis najavio solo album

J Mascis (Dinosaur Jr.) najavio je novi solo album, "What Do We Do Now", i podelio video za prvi singl, “Can't Believe We're Here”, u kome se pojavljuju Fred Armisen, David Cross, Eugene Mirman, Bully, IDLES i drugi. "What Do We Do Now" izlazi 2. februara 2024. preko Sub Popa. 

"What Do We Do Now" dolazi nakon "Elastic Days" iz 2018.godine. Mascis je snimio album u svom studiju Bisquiteen u zapadnom Massachusettsu.

„Kada pišem za bend“, kaže on u saopštenju za javnost. “Uvek pokušavam razmišljati o stvarima u koje bi se Lou i Murph uklopili. Za sebe, više razmišljam o tome šta mogu da uradim samo sa akustičnom gitarom. Naravno, ovaj put sam dodao pune bubnjeve i električnu gitaru,ali je ritam gitara i dalje  akustična. Obično se trudim da solo stvari radim jednostavnije kako bih mogao sam da ih odsviram, ali sam zaista želeo da dodam bubnjeve. Kada je to počelo, sve ostalo je jednostavno došlo na svoje mesto. Tako je na kraju zvučalo mnogo više kao ploča benda. Ne znam zašto sam to tačno uradio, ali jednostavno se dogodilo.”

Na albumu se pojavljuju Ken Mauri iz B-52s na klavijaturama i Matthew “Doc” Dunn na steel gitari.

“Ken je sjajan i svira sve klavjature. Pokušao sam svirati neke klavijature na prvom albumu Fog-a, ali mi je zaista ugodno svirati samo bele note, tako da je to nekako ograničavajuće”, kaže Mascis smejući se. „U današnje vreme, mogao bih jednostavno iskoristiti Mellotron da puštam različite zvukove, ali crne dirke jednostavno izgledaju teško. Iz bilo kog razloga, volim da lupam po belim. Čini se da je teže shvatiti kako ispružiti prste oko drugih.”

Adam Bale je montirao video "Can't Believe We're Here".

What Do We Do Now:
1. Can’t Believe We’re Here
2. What Do We Do Now
3. Right Behind You
4. You Don’t Understand Me
5. I Can’t Find You
6. Old Friends
7. It’s True
8. Set Me Down
9. Hangin Out
10. End Is Gettin Shaky

Preporuka