IDLES podelili novu pesmu i video za "Mercedes Marxist"

Britanski politički obojeni punk bend IDLES objavili su prošle godine odličan album Joy as an Act of Resistance. Maja meseca podelili su novu pesmu "Mercedes Marxist" koja je snimljena u isto vreme kao i pesme sa albuma i za koju sada imaju video.

Will Lovelace i Dylan Southern (ThirtyTwo) su režirali ovaj veoma zanimljiv video, što je osvrn na zatupljujuću rutinu modernog života. IDLES su takođe podelili i još jednu novu pesmu "I Dream Guillotine".

Pevač Joe Talbot izjavio je "Mercedes Marxist" je čudna zverka, nakon pesme "Rottweiler" to je prva pesam koju sam napisao za Joy as an Act of Resistance. Bio sam besan na sebe i na to gde se nalazim, vikende sam provodio na sofi, a preko nedelje brinuo o mjaci. Balans u mom životu bio je porilično poremećen i ova pesma to reflektuje, to osećanje beskorisnosti. Bio sam u najgorem periodu života bez ikakvog oslonca i ova pesma je poslužila kao katarza. Ujedno ovo je i poslednji dašak albuma Brutalism, zato smo je i izostavili sa albuma. Ali sada mi se baš sviđa."

Preporuka