Girl band najavili novi album

Irski kvartet Girl Band najavili su novi album, The Talkies, i podeili video za prvi singl "Shoulderblades". The Talkies izlazi 27.septembra za Rough Trade.

Član benda Daniel Fox producirao je album, koji je snimljen novembra 2018.godine u studiju Ballintubbert House u okolini Dablina. The Talkies je naslednik albuma Holding Hands with Jamie.

Bob Gallagher je režirao video za pesmu "Shoulderblades" i izjavio je "Mislim da je pravi dokaz kreativnog duha benda to što su me ohrabrili da izađem iz svoje sigurne zone i pokušam da napravim nešto bez rrekvizita ili kostima i konvecionalnog narativa, i da pokušam da artikulišem ideju pelsom i pokretom. U Ooni  smo pronađli neverovatnog saradnika, ne mog da zamislim ni jednog drugog plesača koji bi mogao da donese takvu kombinaciju lepote i nasilja. Ideja je nastala iz Darine reference na karakter Ed Mordakea, čoveka sa dva lica, pa je dualnost bila glavna tema. Bilo mi je interesantno da vidim kako će se ples uklopiti u abstraktnu ideju. To podjenako može biti znašajno članovima benda ali isto i Ooni i meni. Nadam se da se to može preneti i na gledaoce, možda i oni mogu da pronađu nešto sa čime se mogu povezati."

The Talkies:
1. Prolix
2. Going Norway
3. Shoulderblades
4. Couch Combover
5. Aibophobia
6. Salmon of Knowledge
7. Akineton
8. Amygdala
9. Caveat
10. Laggard
11. Prefab Castle
12. Ereignis