Franz Ferdinand podelili video za pesmu "Feel the Love Go"

Škotski bend Franz Ferdinand najavili su novi album "Always Ascending" koji izlazi 9.februara, za njihovu dugogodišnju izdavačku kuću Domino. Ovo je prvi album benda od odlaska njihovog gitariste Nick McCarthyja.

Bend je već podelio video za  naslovnu pesmu "Always Ascending", a sada možete pogledati video za pesmu "Feel the Love Go". Postoje dva načina da doživite ovu pesmu, možete da gledate vizualizer ili ako imate nalog na Apple Music možete ga ekskluzivno pogledati tamo. Video je režirala Diane Martel, u kome vidimo benda kako učestvuje u religioznoj tv emisiji dok je frontmen Alex Kapranos u ulozi tv propovednika.

Martel je o ovom video spotu izjavila "Veoma sam uzbuđena zbog saradnje sa Franz Ferdinanom po treći put, oni su bliski projatelji i izuzetni umetnici. Meni je ovo njihov najbolji album do sada. Svaka od pesama može biti singl. Odlično je produciran a stihovi su brilijantni kao i obično. Nova inkarnacija benda je savršena."

Album je snimljen u RAK studiju u Londonu i u studiju Motorbass u Parizu, sa francuskim producentom Phillipe Zarom (CassiusPhoenix, The Beastie Boys). Trenutnu postavu benda čine Alex Kapranos (vokal/gitara), Bob Hardy (bas), Paul Thompson (bubanj), Julian Corrie (klavijature/gitara) i Dino Bardot (gitara). Kapranos je album nazvao "ujedno futurističkim i naturalističkim".

Do sada svoj poslednji album "Right Thoughts, Right Words, Right ActionsFranz Ferdinandsu objavili 2013.godine, takođe 2015. su objavili zajednički album sa bendom Sparks, a frontmen Alex Kapranos učestvovao je u muzičkom projektu BNQT, zajedno sa četiri člana benda Midlake, kao i Ben Bridwellom (Band of Horses), Jason Lytle (Grandaddy) i Fran Healyjem (Travis), i njihov debi album "Volume 1" objavljen je aprila meseca.

Preporuka