Franz Ferdinand podelili video za pesmu "Curious"

Franz Ferdinand su podelili video za novu pesmu "Curious". Ovo je drugi singl sa njihovog očekivanog albuma najvećih hitova "Hits to the Head", koji će izaći 11. marta za izdavačku kuću Domino. Video je režirao Andy Knowles.

Frontmen Alex Kapranos navodi u saopštenju za javnost: „Koje je značenje pesme? Slatki susret na prvoj stranici dok napetost ulazi s leve strane na mračnu pozornicu, ali dok se naše zvezde sudaraju, radoznao sam: hoćeš li me hteti kad me imaš? Ja sam tragač za budućnošću. Jesmo li mi budućnost? Radoznao sam. Imao sam ovu ideju za stihove - neku vrstu obrnutog od onih scena života koji ti blesnu dok umireš u filmskoj sceni, samo ovog puta celi tok emotivne veze blesne pred tobom čim se zaljubiš.”

On dodaje: „Dakle, to je plesna pesma, što smo kasnije rekli, kada smo razmišljali o spotu. I „uvek smo govorili da sviramo muziku za ples“, rekao je Bob [Hardy, basista Franz Ferdinand], „pa zašto ne bismo plesali u spotu?“ Pa smo pozvali Andyja Knowlesa, našeg starog prijatelja—koji je bio sa Bobom razredu, u Umjetničkoj školi i svirao sa Francom Ferdinandom 2005/6. — i odmah je pristao. I on se pojavljuje u spotu... i, da, mi zapravo plešemo.”

U novembru prošle godine, bend je podelio pesmu "Billy Goodbye" prilikom najave očekivanog albuma. Njihov aktuelni studijski album, "Always Ascending", izašao je 2018. preko etikete Domino.