Franz Ferdinand najavili novi album

Škotski bend Franz Ferdinand najavili su  novi album "Always Ascending" i podelili naslovnu pesmu, sa njega. "Always Ascending" izlazi 9.februrara, sledeće godine, za njihovu dugogodišnju izdavačku kuću Domino. Ovo je prvi album benda od odlaska njihovog gitariste Nick McCarthyja.

Album je snimljen u RAK studiju u Londonu i u studiju Motorbass u Parizu, sa francuskim producentom Phillipe Zarom (Cassius, Phoenix, The Beastie Boys). Trenutnu postavu benda čine Alex Kapranos (vokal/gitara), Bob Hardy (bas), Paul Thompson (bubanj), Julian Corrie (klavijature/gitara) i Dino Bardot (gitara). Kapranos je album nazvao "ujedno futurističkim i naturalističkim".

Do sada svoj poslednji album "Right Thoughts, Right Words, Right Actions" Franz Ferdinand su objavili 2013.godine, takođe 2015. su objavili zajednički album sa bendom Sparks, a frontmen Alex Kapranos učestvovao je u muzičkom projektu BNQT, zajedno sa četiri člana benda Midlake, kao i Ben Bridwellom (Band of Horses), Jason Lytle (Grandaddy) i Fran Healyjem (Travis), i njihov debi album "Volume 1" objavljen je aprila meseca.

Always Ascending:
1. Always Ascending
2. Lazy Boy
3. Paper Cages
4. Finally
5. The Academy Award
6. Lois Lane
7. Huck And Jim
8. Glimpse Of Love
9. Feel The Love Go
10. Slow Don't Kill Me Slow

Preporuka

share

share