Fizicko izdanje novog albuma Normana Bikera dostupno od 24. jula

Živa legenda bluza, Norman Beaker, predstavlja novo studjsko izdanje pod nazivom Running Down the Clock čije je digitalno izdanje objavljeno 8. maja za Wienerworld, dok će CD i LP (nešto kasnije) izdanje preko etikete Rock Svirke Records biti dostupno od petka, 24. jula. Ploča je snimljena u Sound Station Studiju u Zagrebu između 12 i 19. januara ove godine, a na njoj su savršeno uklopljene dobro poznata energija sa koncerata, moćne emocije i, naravno, bogato muzičko umeće.

U januaru 2017. godine, Norman Beaker postao je osmi britanski muzičar koji je zvanično priznat i uvršten u Blues Hall of Fame, a pre njega tu čast stekli su takva imena kao što su Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger i Eric Clapton.

Norman je među prvim umetnicima koji su pomogli da se iskristališe jedinstveni britanski bluz, R&B i rok zvuk koji je odjeknuo u svetu. Održavo je svoj karakteristični zvuk vitalnim tokom čitave slavne karijere, bilo svirajući solo ili sa vrhunskim predstavnicima bluza, soula i roka sa obe strane Atlantika kao što su Chuck Berry, Jack Bruce, Van Morrison, Peter Green, Buddy Guy, Ruby Turner i B.B. King.

Sada je odlučio da objavi album unapred kako bi brojnim fanovima omogućio da čuju nove pesme dok nestrpljivo čekaju na svirke odložene zbog posledica virusa korona. Epidemija je uticala na sve segmente života, pa tako i na muziku, ali Norman nas uverava kako će biti spremni za evropsku turneju čim se za to ukaže prilika. Kao basista i vokalista na albumu učestvuje John Price, Normanova desna ruka preko trideset godina, odnosno perspektivni hrvatski bubnjar Leo Anđelković, unevši potrebnu svežu krv i nespornu veštinu prilikom svirke. Prema Normanovim rečima, Leo je uneo promene u zvuku u odnosu na prethodni album We See Us Later, a kako je reč o odličnom producentu, odlučili su da provedu nedelju dana kod njega u studiju i posvete se radu na novoj ploči. Leo je bio zadužen za miks, a on i Mauro Širol uradili su mastering albuma. Mauro je još imao ulogu tonskog snimatelja, zajedno sa Ivanom Havidićem.

Na izdanju se nalazi 18 pesama najrazličitijih žanrova koji su ostvarili određeni uticaj na njih od bluza, roka, džeza, funk soula, kantrija, pa i daška folka. Sam Norman je izjavio kako je u pitanju raskrsnica raznih stilova koje je oduvek voleo, ali nije imao dovoljno slobode da ih snimi. Sada su sve snimili relativno brzo, tako da su zadržali uzbuđenje i emociju na svakoj pesmi. Svaka numera priča posebnu priču o situacijama koje dobro poznajemo i koje svi proživljavamo. Norman je napisao sve pesme baš za ovaj album i baš za ovu postavu i dodao kako je presrećan konačnim rezultatom jer je svoj trojici dalo novu životnu energiju i radost. Prema njegovim rečima, ovo je najranjiviji album koji je snimio, a svakako najuzbudljiviji. 

Gostujući muzičari:
Nick Steed – klavir/hammond na 7. i 11. pesmi
Antonija Vrgoc Rola – prateći vokal na 2. pesmi i perkusije
James Perri – prateći vokal na 2. pesmi
Boris Hrepic-Hrepa – harmonika na 18. pesmi

Fizičko izdanje (CD) je moguće poručiti od 24. jula 2020. godine:

Pošaljite nam vaše podatke (ime/prezime, adresa) putem nebojsa@rocksvirke.com

UPLATE:
12.99£ + poštarina za UK/ostatak sveta preko PayPal: wendyhume@ntlworld.com
14.4 EUR + poštarina za EU preko PayPal: booxamusic@gmail.com
10 EUR + poštarina za Balkan (bez EU zemalja) preko PayPal: petrovicnebo@gmail.com

 

Running Down The Clock Tracklisting:

 

 1. Take Me To Your Pleasure Dome
 2. What Am I Doing Here
 3. What We Do For The Blues
 4. Making It Up
 5. My Great Escape
 6. Take It Or Leave It
 7. She Heals My Soul
 8. In Your Hands
 9. Long Before You Came Along
 10. Digital Curse
 11. Summer Song
 12. Heart Of Stone
 13. Running Down The Clock
 14. Lady Of The Moon
 15. Feeling From The Start
 16. K.O.'d
 17. Change To Us
 18. She Comes With A Warning

 

Turneja:

 

5/9 - Obernkirchen, DE - Mikrofon Kultur - Cafe & Bar

11/9 - Kirchheim unter Teck, DE - Club Bastion

12/9 - Metzingen Glems, DE - Hirsch

16/9 - Pelussin, FR - Hall Blues Club

21/9 - Salzburg, AT - Rockhouse

23/10 - Cantu, IT - All'1e35 Circa

28/10 - Klagenfurt, AT - Das Wohnzimmer

29/10 - Maribor, SI - TBA

30/10 - Izola, SI – Hangar Bar

31/10 - Novigrad, HR – 9 Pub

3/11 - Sibenik, HR – Azimut

4/11 - Sarajevo, BH – Jazzbina

5/11 - Zagreb, HR – Hard Place

7/11 - Djakovo, HR – Rock Bar King

12/11 - Gdynia, PL - Blues Club

14/11 - Szczecin, PL - Free Blues Club

15/11 - Trzcianka, PL – Cactus Pub

 

Norman Beaker:

Official Site / Twitter / Instagram / Facebook / Spotify / YouTube