Fire In Cairo predstavljaju novi video

Press foto: Fire in Cairo (Foto: Anja Mergeduš)

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi singl „Spin My Mind“ uz propratni video spot.

Fire in Cairo je četvoročlani indie garažni rok bend iz Zagreba. Karakterišu ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uverljiva scenska i vokalna izvedba svih članova grupe. Svakako se radi o savremenom rok zvuku obeleženim jasnim autorskim pečatom.

 „Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire In Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne.“ Dubravko Jagatić (Nacional)

Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, a čitav proces snimanja i produciranja obavio je Matej Gobec, učenik Stiva Albinija (Steve Albini) i trenutni producent sastava Laibach. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regiona ali i ostatka sveta, a dostupan je na svim mogućim platformama za deljenje muzike.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regionu i Evropi, a pre trenutne krizne situacije u planu su bile turneje po Španiji, Portugalu i Italiji. Bitno je zabeležiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mesto na banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje novog EP izdanja koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu „notu“ u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

„Spin My Mind“ je poslednji singl sa njihovog prvog albuma, pre prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imaće mnogo toga da ponudi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj bend zasigurno čeka mnogo obećavajućih stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.

Debi album možete poslušati na sledećim linkovima:

Spotify  https://open.spotify.com/album/5TLt3mEdY9tVhdIgOStVQr

Youtube  https://www.youtube.com/channel/UCHDoc-HSAT-s8fIBNMYuKlw

Facebook  https://www.facebook.com/fincairo/

Bandcamp  https://fincairo.bandcamp.com/album/fire-in-cairo-full-album

Instagram  https://www.instagram.com/fincairo/?hl=hr

Preporuka

share

share