Field Music podelili pesmu “Do You Read Me?”

Britanski bend Field Music, koji predvode braća Peter i David Brewis, objaviće novi album Making a New World, inspirisan posledicama Prvog svetskog rada i periodom nakon njega, ovog petka, 10.januara za izdavačku kuću Memphis Industries. Sada su sa ovog albma podelili pesmu "Do You Read Me?," o prvom momentu kada je osoba u avionu komunicirala sa osobom na zemlji. To se dogodilo iznad ratnog poprišta tokom 1917.godine.

David Brewis je izjavio "Mogu samo da zamilsim taj momenat slobode kkoji je osetio pilot koji leti iznad bojnog polja, ali u isto vreme, kako bi bio siguran i kako bi uradio ono što treba morao je biti povezan sa saborcima na zemlji."

Rad na albumu Making a New World započeo je kada je bend nastupio na izložbama u Engleskog Imperijalnog muzeja, posvećenim Prvom svetskom ratu, u Salfordu i Londonu, tokom januara 2019.godine. Osnova pesama je snimljena dan nakon ovih nastupa. Iako je najveći deo studijskog posla delo Petera i Davida Brewisa, na toj jednodnevnoj studijskoj sesiji učestvovao je ceo bend, koji inače nastupa na koncertima (Liz Corney za klavijaturama, Kevin Dosdale na gitari i Andrew Lowther na bas gitari), sa Peterom na gitari i Davidom za bubnjevima. Ovo je prvi album benda još od Tones od Town (2007) koji se može smatrati albumom u čijem stvaranju je učestvovao ceo bend.

 

Preporuka

share

share