Ezra Furman najavio novi album

Ezra Furman je najavio novi abum Twelve Nudes, i podelio animirani video za prvi singl "Calm Down aka I Should Not Be Alone" u režiji Beth Jeans  Houghton (Du Blonde) . Twelve Nudes izlati 30.avgusta za izdavačku kuću Bella Union.

Prethodni album Transangelic Exodus, objavio je 2018.godine, a takođe je komponovao i soundrack za Netflixovu tv seriju "Sex Education". Twelve Nudes je snimljen  veoma brzo u Ouklendu, miks albuma je radio John Congleton (Sharon Van Etten, St. Vincent).

Album govori o raznim temama Furmanovom jevrejskom poreklo i konfliktu između Izraela i Palestine, o bogatim ljudima koji su optuženi za seksualne napade, i Americi koja balansira na ivici između nadmoći belih muškaraca i sna o univerzalnim prilikama za bolji svet.

"Jedan od ciljeva moje muzike je da učinim da svet izlgeda veće a život bogatije" izjavio je Furman "Želim da budem snaga koja će oživeti ljudski duh umesto da ga slomi, da otvora mogućnosti umesto da ih zatvara. Ponekada je strastvena nagativnost najbolji način da to učinite."

Twelve Nudes:
1. Calm Down aka I Should Not Be Alone
2. Evening Prayer aka Justice
3. Transition From Nowhere to Nowhere
4. Rated R Crusaders
5. Trauma
6. Thermometer
7. I Wanna Be Your Girlfriend
8. Blown
9. My Teeth Hurt
10. In America
11. What Can You Do But Rock n Roll

Preporuka