Duran Duran najavili novi album na temu Halloween-a

Duran Duran najavili su novi album sa temom Noći veštica, "Danse Macabre", i podelili prvi singl, naslovnu pesmu “Danse Macabre”. Album je mešavina originala, obrada i novih verzija starijih pjesama Duran Durana. "Danse Macabre" bi trebao izaći 27. oktobra preko etiketa Tape Modern i BMG, baš na vrijeme za Noć veštica. 

Na albumu se nalaze i obrada  "Bury a Friend" od Billie Eilish,  "Psycho Killer" (feat. Victoria De Angelis iz Måneskin) od Talking Heads, "Paint It Black" The Rolling Stonesa, "Spellbound" Siouxsie i Bansheesa, “Supernature” od Cerrone-a i “Ghost Town” grupe The Specials, zajedno sa “Super Lonely Freak” inspirisanom Rickom Jamesom.

Na "Danse Macabre", svirali su i bivši kolega iz benda Warren Cuccurullo (koji sarađuje s bendom prvi put od 2001.) i Andy Taylor, kao i Nile Rodgers i producenti Josh Blair i Mr Hudson.

Album je nastao kada je bend — Simon Le Bon, John Taylor, Nick Rhodes i Roger Taylor—  nastupali u Las Vegasu na Noć veštica 2022. godine.

Nick Rhodes je izjavio: „Pesma 'Danse Macabre' slavi radost i ludilo Noći veštica. Reč je o naslovnoj numeri našeg očekivanog albuma, koji okuplja neobičan miks obrada, prerađenih pesama Duran Durana i nekoliko novih kompozicija. Ideja je rođena iz nastupa u Las Vegasu 31. oktobra 2022. Odlučili smo da iskoristimo trenutak da stvorimo jedinstveni, poseban događaj...iskušenje upotrebe veličanstvenih gotičkih vizuala postavljenih na mračni soundtrack horora i humora bio jednostavno neodoljiv.

„To veče nas je inspirisalo da dalje istražujemo i da napravimo album, koristeći Noć veštica kao ključnu temu. Ploča se metamorfozirala kroz čist, organski proces, i ne samo da je napravljena brže od bilo čega, još od našeg debi albuma, već je rezultirala i nečim što niko od nas nikada nije mogao predvideti. Emocije, raspoloženje, stil i stav oduvijek su bili u srcu DNK-a Duran Durana, tražimo svetlo u tami i tamu u svetlu, i osećam da smo nekako uspeli uhvatiti suštinu svega toga u ovom projektu. ”

Simon Le Bon kaže: „Radi se o ludoj zabavi za Noć veštica. Trebalo bi da bude zabavno!”

John Taylor kaže: „Nakon svih ovih godina, "Danse Macabre" nudi zanimljiv uvid u ličnost benda. Muzika daje pravi udarac.”

Roger Taylor dodaje: “Nadam se da ćete krenuti na putovanje s nama kroz mračniju stranu naše inspiracije do onoga gde se nalazimo 2023. Možda ćete otići s dubljim razumevanjem kako je Duran Duran došao do ovog trenutka u vremenu. ”

Nick Rhodes je rekao ovo u saopštenju za javnost: „Pjesma 'Danse Macabre' slavi radost i ludilo Noći vještica. Riječ je o naslovnoj numeri našeg nadolazećeg albuma, koji okuplja neobičan miks obrada, prerađenih pjesama Duran Durana i nekoliko novih kompozicija. Ideja je rođena iz predstave koju smo igrali u Las Vegasu 31. oktobra 2022. Odlučili smo da iskoristimo trenutak da stvorimo jedinstveni, poseban događaj...iskušenje upotrebe veličanstvenih gotičkih vizuala postavljenih na mračni soundtrack horora i humora bio jednostavno neodoljiv.

„To veče nas je inspirisalo da dalje istražujemo i da napravimo album, koristeći Noć veštica kao ključnu temu. Ploča se metamorfozirala kroz čist, organski proces, i ne samo da je napravljena brže od bilo čega od našeg debi albuma, već je rezultirala i nečim što niko od nas nikada nije mogao predvidjeti. Emocije, raspoloženje, stil i stav oduvijek su bili u srcu DNK Duran Durana, tražimo svjetlo u tami i tamu u svjetlu, i osjećam da smo nekako uspjeli uhvatiti suštinu svega toga u ovom projektu. ”

Simon Le Bon kaže: „Radi se o ludoj zabavi za Noć vještica. Trebalo bi da bude zabavno!”

John Taylor kaže: „Nakon svih ovih godina, "Danse Macabre" nudi zanimljiv uvid u ličnost benda. Muzika daje pravi udarac.”

Roger Taylor dodaje: “Nadam se da ćete krenuti na putovanje s nama kroz mračniju stranu naše inspiracije do onoga gdje se nalazimo 2023. Možda ćete otići s dubljim razumijevanjem kako je Duran Duran došao do ovog trenutka u vremenu. ”

"Danse Macabre" je 16. studijski album benda koji dolazi nakon  "FUTURE PAST" iz 2021. Godine 2022. bend je primljen u Rock & Roll Hall of Fame.

Danse Macabre:
1. Nightboat
2. Black Moonlight
3. Love Voudou
4. Bury a Friend
5. Supernature
6. Danse Macabre
7. Secret Oktober 31st
8. Ghost Town
9. Paint It Black
10. Super Lonely Freak
11. Spellbound
12. Psycho Killer (feat. Victoria De Angelis)
13. Confession in the Afterlife

Preporuka