Dry Cleaning najavili novi album

Londonski post-punk bend Dry Cleaning najavili su novi album "Stumpwork" i podelili animirani video za novu pesmu "Don't Press Me". "Stumpwork" bi trebao izaći 21. oktobra preko 4AD

"Stumpwork" je drugi album benda i naslednik njihovog odličnog debitantskog albuma "New Long Leg" koji je objavljen 2021. Peter Millard je režirao i animirao video za "Don't Press Me".

Florence Shaw (vokal)  rekla je ovo o novoj pesmi u saopštenju za javnost: „Reči u refrenu su nastale jer sam pokušavala da napišem pesmu koju mogu da pevam svom mozgu, 'Uvek se boriš sa mnom/Uvek me stresiraš.'”

Dry Cleaning, pored Florence Shaw čine i Nick Buxton (bubnjevi), Tom Dowse (gitara) i Lewis Maynard (bas). Bend je snimio album u ruralnom Walesu, ponovo radeći sa producentom Johnom Parishom, sa kojim su radili i na albumu "New Long Leg", kao i sa inženjerom zvuka Joeom Jonesom.

U saopštenju za javnost "Stumpwork" se detaljnije opisuje: „Novi album inspirisan je mnoštvom događaja, koncepata i političkih debakla, bilo da su predstavljeni u ledenom metežu ambijentalnih elemenata koji odražavaju određeni egzistencijalni očaj, ili iznenađujuću toplinu u slavljenju života. voljenih osoba izgubljenih tokom prethodne godine. Nadrealistički tekstovi su kao i uvek u prvom planu – ali sada postoji osetljivost na teme porodice, novca, politike, samoponižavanja i senzualnosti. Besne indie-pop himne kombinuju se na albumu sa psihološkim i prog uticajima, pokazujući bogatstvo uticaja koji bend hrani i njihovu duboku muzikalnost.”

Stumpwork:
1. Anna Calls From The Arctic
2. Kwenchy Kups
3. Gary Ashby
4. Driver’s Story
5. Hot Penny Day
6. Stumpwork
7. No Decent Shoes For Rain
8. Don’t Press Me
9. Conservative Hell
10. Liberty Log
11. Icebergs

Preporuka

share