Doves su se vratili novom pesmom nakon 11 godina pauze

Britanski trio Doves vratili su se pesmom "Carousels", njihovom prvom u proteklih 11 godina. Bend je krenuo na "neodređenu pauzu" 2010. godine, ali su najavili ponovno okupljanje 2018. godine i svirali svoj prvi reunion show u martu 2019. godine.  Usledili su drugi nastupi, uz obećanja o novoj muzici, i konačno imamo prilike da je i čujemo. Posljednji album benda bio je Kingdom of Rust iz 2009. godine.Pesmu prati animirani video u režiji Yoni Weisberg

Andy Williams izjavio je za medije: "To je podsećanje na vremena kada smo kao deca odlazili u mesta poput Severnog Velsa. Mesta na kojima ste imali prvo iskustvo muzike koja se svira zaista glasno. " U psotavi benda su Jimi Goodwin (vokal / bas), Andy Williams (bubnjevi / vokal) i Jez Williams (gitare / programiranje / vokal).

Bend je sam producirao "Carousels", inženjer zvuka je Dan Austin, a miksovao je Craig Silvey. Snimljeno je u vlastitom studiju benda  Frank Bough Sound III. Jez je dobio početnu ideju za pjesmu dok je bio u poseti portugalskom gradu Portu i predstavio je ostatku benda kada se vratio. „Bio sam oduvan. Ima opasan ritam, "kaže Goodwin, o svojoj prvoj reakciji. Doves su objavili četiri albuma: Lost Souls 2000., The Last Broadcast iz 2002., Some Cities iz 2005. i Kingdom of Rust iz 2009. godine.

Od svog hiatusa, frontmen Jimi Goodwin objavio je solo album Odludek 2014. Iste godine ostala dva člana, braća Jez i Andy Williams, osnovali su novi bend Black Rivers (izdali su svoj debi album 2015.). Novi album je u izradi.

Preporuka