Dinosaur Jr. najavili novi album i podelili pesmu "I Ran Away"

Legende alternativnog rocka, Dinosaur Jr. najavili su novi album, "Sweep It Into Space", i podelili svoj prvi singl, "I Ran Away". Kurt Vile je koproducent albuma i svira gitaru na pesmi "I Ran Away." Najnovije izdanje J Mascisa i benda izlazi 23. aprila preko Jagjaguwara.

"Sweep It Into Space" dvanaesti je studijski album benda i naslednik albuma „Give a Glimpse of What Yer Not“ iz 2016. godine. Album je snimljen u studiju Biquiteen u Amherstu u državi Massachusetts, počevši od kraja 2019. Pandemija je prekinula snimanje s Vileom, pa Mascis u saopštenju za štampu kaže da je "na kraju oponašao nekoliko stvari koje je [Vile] učinio".

"Slušao sam puno Thin Lizzy, pa sam pokušavao dobiti neki od tog dvoboja dvostrukog olovnog zvuka", nastavlja Mascis. „Ali sesija snimanja bila je prilično dobro završena u trenutku kada su stvari zaista pogoršale. Kada se zaključavanje dogodilo u martu, to je značilo da sam sam sa sobom. Ali bilo je super. ” Dugogodišnji član benda Lou Barlow takođe je napisao i otpevao dve pesme na albumu. U bendu takođe nastupa bubnjar Emmett Jefferson Murphy III poznatiji samo kao Murph

Sweep It Into Space:
1. I Ain’t
2. I Met The Stones
3. To Be Waiting
4. I Ran Away
5. Garden
6. Hide Another Round
7. And Me
8. I Expect It Always
9. Take It Back
10. N Say
11. Walking To You
12. You Wonder

Preporuka