Cut Copy podelili pesmu "Like Breaking Glass"

Cut Copy su juna meseca najavili novi album Freeze, Melt i tom prilikom podelili video za pesmu, "Cold Water". Freeze, Melt  izlazi  21. avgusta na etiketama Cutters Records / The Orchard. Na albumu je i pesma  "Love Is All We Share", koju je bend podelio tokom proleća.

 

Sada je bend podelio pesmu, „Like Breaking Glass“. Frontmen Dan Whitford izjavio je o pesmi: „U početku je „ Like Breaking Glass “započeo kao sasvim drugačija pesma. Jednog vikenda, radio sam u studiju samo s bubnjarskim ritmom i bas linijom. Nikad ga nisam uspeo završiti, ali kada sam se sledeće nedelje vratio tome, bilo je nečeg u tom ritmu, pa sam preko toga počeo pisati pjesmu. Reč je o sukobljenim osećajima odnosa koji su se počeli raspadati. Ako ponekad, protiv sve logike, otkrijete da su naklonosti veoma duboke duboko baš kao što razdvajanje postaje neizbežno. Ovo je i jedna od mojih najdražih pesama koju sam radio u studiju sa bendom. "

Posljednji album ovog australijskog elektronskog benda bio je Haiku From Zero iz 2017.godine. Whitford je album napisao tokom hladne zime u Kopenhagenu, a zatim se pridružio ostatku benda u Melbourneu Park Orchard Studios kako bi snimio album. šveđanin Christoffer Berg (RobynThe Knife) miksovao je album, koji je završen na Svenskom Grammofonstudionu u Geteborgu. U sastavu benda su još i gitarista Tim Hoey, bubnjar Mitchell Scott i basista Ben Browning.

Preporuka

share