The Boo Radleys najavili novi album, nakon pauze od 23. godine

Britpop bend The Boo Radleys najavili su svoj prvi novi album u više od 23 godine, "Keep On With Falling", te su putem video spota podelili novu pjesmu sa tog albuma, “I have Had Enough I'm Out”. "Keep On With Falling" bi trebao izaći 11. marta 2022. putem vlastite izdavačke kuće Boostr, što će biti 23 i po godine od objavljivanja njihovog posljednjeg albuma, "Kingsize" iz 1998. godine.

Bend je nedavno objavio i singl "Full Syringe and Memories of You" koji se našao i na nedavno objavljenom istoimenom EP-ju. U trenutnoj postavi nema gitarista / kantautora Martina Carra, ali originalni članovi Sice (Simon Rowbottom, gitara / vokal), Tim Brown (bas / gitara / klavijature) i Rob Cieka (bubnjevi) su tu.

Rowbottom je izjavio o novom singlu: "“I have Had Enough I'm Out”, izjava je o odricanju od religije, koristeći katoličanstvo kao primjer. Skladan je i melodičan, kao što uvijek jesu The Boo Radleys, i vraća se našim dubokim, alternativnim uticajima iz 80 -ih. ”

Stari album ovog benda uglavnom su snimani u skupim studijima, dok je ovaj mngo više DIY varijanta.

Brown je izjavio: „Sloboda deljenja fajlova, komentara, pohvala i briga omogućila je brzo stvaranje muzike u kojoj je lepota pesama na rvom mestu. Kao i za svu muziku Boo Radleysa, nije bilo ograničenja u strukturi, instrumentima i zvucima, ali ovaj put smo svi imali slobodu da izrazimo svoja razmišljanja o muzici koju stvaramo. ”

The Boo Radleys, nazvani po liku iz filma i romana "To Kill a Mockingbird", posljednji su put objavili muziku sa svojim podcenjenim  albumom, "Kingsize" iz 1998. Bend je osnovan deset godina ranije, 1988. godine, debi album, "Ichabod and I", objavili su 1990. Bend je objavio ostatak svojih albuma na etiketi Creation i postigali su veliki uspeh sa svojim trećim albumom, "Giant Steps" iz 1993. godine. U početku su bili povezani s pokretom shoegaze, ali obožavatelji britpopa su ih prisvojili, delom i zbog njihovog optimističnog i velikog hita "Wake Up! "  Bend se razišao početkom 1999. Carr je izdao nekoliko albuma kao Bravecaptain.

Keep On With Falling:
1. I’ve Had Enough I’m Out (Album Version)
2. Keep On With Falling
3. All Along
4. I Say a Lot of Things
5. Tonight
6. A Full Syringe and Memories of You (Album Version)
7. Call Your Name
8. Here She Comes Again
9. You and Me
10. I Can’t Be What You Want Me to Be
11. Alone Together

Preporuka

share