Blur su najavili novi album i podelili prvi singl "The Narcissist"

Britpop ikone Blur najavili su novi album "The Ballad of Darren" i podelili su prvi singl "The Narcissist". Album "The Ballad of Darren" bi trebao biti objavljen 21. jula preko Parlophonea

"The Ballad of Darren" je prvi novi album benda u osam godina, od "The Magic Whip" iz 2015. godine, iako su članovi Blura od tada imali dosta posla. Tokom proteklih godina frontmen Damon Albarn objavio je nekoliko albuma sa Gorillaz (uključujući "Cracker Island" prošlog februara), kao i solo album "The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows" iz 2021., i album "Merrie Land" iz 2019. sa The Good, The Bad, & The Queen . U januaru je bubnjar Dave Rowntree objavio svoj debi solo album "Radio Songs na Cooking Vinyl". U februaru su gitarista Graham Coxon i Rose Elinor Dougall objavili svoj istoimeni debi album kao i bend The WAEVE. Coxon je također nedavno objavio memoare "Verse, Chorus, Monster!". Basista Alex James, u međuvremenu, vodi farmu sira.

James Ford je producirao "The Ballad of Darren", koji je snimljen u Londonu i Devonu. Naslovna slika albuma je slika britanskog fotografa Martina Parra. Blur su ranije najavili neke koncerte za 2023., uključujući dva nastupa na londonskom stadionu Wembley.

Albarn je rekao ovo o albumu u saopštenju za javnost: “Ovo je album koji dolazi posle šoka, refleksija i komentar o tome gde se sada nalazimo.”

Coxon kaže: „Što smo stariji i luđi, postaje bitnije da ono što sviramo bude ispunjeno pravim emocijama i namerom. Ponekad samo rif ne radi posao.”

James kaže: „Da bi bilo koja dugoročna veza trajala sa bilo kakvim značenjem, morate biti u stanju da iznenadite jedno drugo na neki način i nekako svi to nastavljamo da radimo.”

Rowntree kaže: „Uvijek je vrlo prirodno stvarati muziku zajedno. Sa svakom pločom koju napravimo, proces otkriva nešto novo i razvijamo se kao bend. Mi to ne uzimamo zdravo za gotovo.”

The Ballad of Darren:
1. The Ballad
2. St Charles Square
3. Barbaric
4. Russian Strings
5. The Everglades (For Leonard)
6. The Narcissist
7. Goodbye Albert
8. Far Away Island
9. Avalon
10. The Heights

Preporuka

share

share