Belle & Sebastian najavili soundtrack album

Škotski bend Belle & Sebastian najavili su prošle godine da komponuju muziku za novi indie film "Days of the Bagnold Summer" u kome je glavna uloga dodeljena Earl Caveu, osamnaestogodišnjem sinu Nicka Cavea. Film je takođe i režiserski debi Simona Birda, glumca i komičara koji je poznat po ulozi u tv seriji "The Inbetweeners" i  filmovima koji su pratili ovu tv seriju. Sada je bend podelio i video za prvi singl sa ovog albuma, pesmu "Sister Budha". Album sa muzikom iz filma "Days of the Bagnold Summer" izlazi 13.septembra za izdavačku kuću Matador

Ovaj film je zasnovan na grafičkoj noveli istog imena iz 2012.godine čiji je autor Joff Winterheart. U opisu filma stoji "Ovo je nežna. dirljiva priča o odrastanju, o tinejdžeru koji voli da sluša heavy metal, i kome palnovi za odmor propadnu u poslednjem trenutku, pa je primoran da provede leto sa osobom koja ga nervira najviše na svetu, svojom majkom." 

U izjavi za medije Murdock je izjavio da nije bio upoznat sa grafičkom novelom pre nego što mu je Bird ponudio da komponuju muziku za filmsku adaptaciju. "Stil i atmosfera su me odmah okupirali" izjavio je "Pročitao sam je u petak, a zatim u ponedeljak i već sam imao idejea kako to treba da zvući. Ono što je dobro je da SImon u tom trenutku još ništa nije snimio. Najbolje je početi veoma rano, jer tada možete imati razgovore sa rediteljem u siten sata o "Diplomcu" ili bilo čemu drugom. Svi mi imamo fantazije o tim velikim filmovima iz 60ih i 70ih. Ako želi da se uključite u ovakav projekat, onda to treba da uradite kako valja."

Na soundtracku će se pojaviti ponovo snimljene verzije dve već objavljene pesme "Get Me Away From Here I'm Dying" (If You're Feeling Sinister - 1996) i  "I Know Where The Summer Goes" (This is Just a Modern Rock Song EP - 1998) "Simon je bio odlučan da želi ove dve pesme, On je pravi fan benda" izjavio je Murdock.

Poreklo pesme "Safety Valve" je još dalje " Ova je stvarno stara", izjavio je Murdock "Ona je nastala još pre benda, pre 25.godinaJedini put kada sam je svirao bilo je u kafeu sa svojim prijateljem. Postojao je samo jedna strofa i refren, tako da sam se ponovo vratio ovoj pesmi i poradio na stihovima. ovo je jednostavna pesma  o tome kada se previše pouzdate u jednu osobu, verovatno u devojku u to vreme. Izlgleda da se dobro uklopila u ovom slučaju."

O objavljivanju sountracka umesto regularnog albuma Murdock je izjavio "Sve što radimo a postane album za nas je ozbiljna stvar. Veoma smo zadovoljni kako se ova saradnja odvijala, ali nikada ne zante šta će se stvarno desiti kada ugleda svetlo dana i ljudi čuju pesme."

Majku glumi Monica Dolan (Eye in the Sky), u ostalim ulogama su Rob Brydon (The Trip), Tasmin Grieg(Second Best Marigol Hotel), Alice Lowe (Prevenge), i Elliot Speller-Gillot (Uncle). Datum premijere filma još uvek nije poznat ali je planirana tokom 2020.godine.

Days of the Bagnold Summer:
1. Sister Buddha (Intro)
2. I Know Where The Summer Goes
3. Did The Day Go Just Like You Wanted?
4. Jill Pole
5. I'll Keep It Inside
6. Safety Valve
7. The Colour's Gonna Run
8. Another Day, Another Night
9. Get Me Away From Here I'm Dying
10. Wait And See What The Day Holds
11. Sister Buddha
12. This Letter
13. We Were Never Glorious