Belle and Sebastian stiže na INmusic festival 2022. godine

Škotski indie-pop sastav, Belle and Sebastian, pridružuje se muzičkom programu INmusic festivala koji se naredne godine održava od 20. do 22. juna u Zagrebu.

Stuart Murdoch i Stuart David osnovali su Belle and Sebastian 1994. godine u Glazgovu gde su za fakultetsku izdavačku kuću Electric Honey 1996. izdali debitantski album Tigermilk u, danas raritetnoj, nakladi od svega 1000 kopija. Iste godine objavljen je If You’re Feeling Sinister za Jeepster Records, koji će 1999. objaviti i reizdanje debitantskog albuma, kao i naredna tri studijska izdanja – The Boy With An Arab StrapFold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant i Storytelling.

Usledila su četiri studijska albuma – Dear Catastrophe Waitress (2003), The Life Pursuit (2006), Belle and Sebastian Write About Love (2010), Girls in Peacetime Want to Dance (2015) – i najrecentnije izdanje iz 2019. godine, odnosno originalna muzika za film Days of the Bagnold Summer, u kojoj glavnu ulogu igra Earl Cave, sin Nick CaveaBelle and Sebastian, koji su ime benda odabrali po televizijskoj adaptaciji istoimene francuske novele o dečaku i njegovom psu, jedan su od najvažnijih indie pop sastava i svojevrsni rodonačelnici žanra koju publika strastveno podržava od samih početaka – čak do mere da su 2005. godine i službeno od strane publike izabrani za „najbolji škotski bend“ u oštroj konkurenciji.

Belle and Sebastian se pridružuju već potvrđenim izvođačima kao što su The Killers, Deftones i White Lies u sklopu odloženog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji na zagrebačkom Jarunu od 21. do 23. juna 2021. godine. Festivalske ulaznice za INmusic festival #15 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja.

Vest je preuzeta sa sajta Agencije Rock Svirke - https://www.rocksvirke.com/