Nedelja je dan za kafu, lulu, fotelju, knjigu i ljude koje volimo. Ako je provodimo sami, nekad nam može biti lepša nego ako smo u društvu. A opet, ako smo sa dragim osobama, to nam nekad može prijati još više. Sve u svemu, prava nedelja je mir i u pravoj nedelji je sve po našem. Za baš takve nedelje je muzika iz prve februarske emisije. Zato se zove The Beauty of Sundays. Zna to Ježurka Ježić koji se šepuri sa omota ove epizode.

Poslednji Gistro FM sa novim albumima emitovan je pre više od mesec dana. Za to vreme se nakupilo toliko novih izdanja da u današnjoj epizodi nema ništa osim njih. Danas vas čekaju pesme sa čak 18 novih albuma, od kojih su 17 iz 2024, a imamo čak pet albuma nedelje.

Danas ćete slušati nove singlove za Kim Gordon, Khruangbin, The Black Keys, Noru Džons, The Jesus & Mary Chain, Arab Strap, MGMT, Phosphorescent, Four Tet, Pernice Brothers, Vukašina Đelića i druge. Albume nedelje su snimili Velšanin Grif Ris (nekada u bendu Super Furry Animals), Bil Rajder Džons (ex Coral), Cabane, Wax Machine, odnosno Arve Henriksen i Harmen Franje. Odavno u Gistru nije bilo ovoliko dobrih noviteta. Ako se pitate šta je u svetu popularne muzike ovog trenutka sveže, a jako dobro, mislim da ćete odgovor naći u ova dva sata. Jer neke nedelje su toliko lepe da zaslužuju baš ovakvu muzičku podlogu.

Preporuka