Jedan od mnogih razloga zašto je umetnost veća od čoveka je zato što njoj vreme ništa ne može. Natavno, pod uslovom da je kvalitetna. A prva dva albuma grupe Tindersticks, Rain Dogs Toma Vejtsa, Waltz for Debby Bila Evansa, Time Out of Mind Boba Dilana ili Happy/Sad album Tima Baklija, pojam su kvaliteta kakvih god aršina se latili. Zato ih slušamo u današnjoj emisiji, čiji naslov delom ima veze sa tom činjenicom, a delom sa jednom odličnim novim albumom.

Taj album je novo izdanje Roberta Forstera, veterana australijske nekad pop, danas više folk muzke. Cela ploča je posvećena ljubavi koju Robert već trideset i kusur godina deli sa svojom suprugom. Njegova mnogo mlađa zemljakinja Džina Rouz Brus je snimila jedan od dva albuma nedelje (sjajan folk album na kom se Bil Kalahan pojavljuje u dve pesme), dok drugi potpisuju ambijentala folk veterani iz Bruklina SUSS (savršen za noć i plutanje po komfornoj zoni). Od noviteta tu su još Džo Henri, Hamiš Hok, te prvi singl sa novog M83 albuma. Slušamo i The National, Czars, American Music Club, muziku iz filma Sideways i svašta još.

Vreme se može voleti ili mrzeti, no činjenica je da niko neće pravednije oceniti umetničko delo od njega. Pesme iz današnje Gistro FM epizode su jasan dokaz za to.

Preporuka

share