Prvo sam hteo da napravim regularnu emisiju sa novim albumima. Nevolja je bila samo u tome, što tog dana kada sam snimao emisiju, na netu nije bilo praktično nijedne nove ploče koja valja. Onda sam odustao od regularne emisije. Znači specijal. A koji specijal? Prošlo mi je kroz glavu da nikad nisam pravio emisiju posvećenu filmskoj muzici. To je malo čudno jer u filmovima uživam možda samo promil manje nego u muzici. Propust je morao biti ispravljen. Onda sam mislio da spakujem nešto opskurnije, neku manje poznatu filmsku muziku koja nije baš na prvu loptu. Nakon kraćeg razmišljanja, došao sam do sledećeg zaključka: ebeš emisiju o filmskoj muzici bez Morikonea, Bakaraka, Henrija Manćinija i Džona Berija. I tako nastade prvi ovogodišnji Gistro FM specijal.

U njemu ćete slušati muziku iz nekih od filmova koji se nalaze na mojoj top listi 10 najdražih svih vremena, kao The Blow-Up, Smoke, Cinema Paradiso ili Midnight Cowboy, a slušamo još melodije iz filmova Elevator to the Gallows, Brekfast at Tiffany’s, Le grande bellezza, Easy Rider, Chasing Amy, Call Me By Your Name...Pored kompozitora pomenutih na kraju prvog pasusa, u današnjoj epizodi učestvuju Tindersticks, Arsen Dedić, Tom Vejts, Dasti Springfild, Nik Kejv, Elvis Kostelo, Faith No More, Ana Karina, Sufjan Stivens i mnogi drugi.

Samo dan nakon što sam snimio ovu emisiju, na internetu se pojavilo brdo novih albuma, tako da će sledeća epizoda biti jedna od lepših kad je u pitanju nova muzika. Do tada, smestite se udobno na najdraže mesto, otpanjite muziku i uživajte u nekim od najlepših melodija koje postoje.